Persberichten


RS Toolbox-app ondersteunt technici met ontwerpen en berekenen van elektronica-projecten

Haarlem, België, 20 December 2013:

Met de gratis alles-in-1-tool voor elektronica hebben technici altijd en overal toegang tot handige calculators en naslagwerken

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), 's werelds grootste distributeur van elektronica- en onderhoudsproducten, heeft haar eerste ondersteunde tool voor mobiele iOS-apparaten onthuld. Deze nieuwe gratis app, RS Toolbox genaamd, biedt een centraal toegangspunt tot populaire referentiematerialen en calculator- en conversietools in een eenvoudige format voor elektronica-ontwerpers, hobbyisten en studenten.

RS Toolbox draait op mobiele apparaten die gebruik maken van het iOS-besturingssysteem, zoals iPads, iPhones en iPod Touch-apparaten van Apple. Er is tevens een versie gepland die draait op Windows 8-apparaten. De nieuwe app is gebaseerd op de app ‘Electronic Toolbox Pro’, die ontwikkeld werd door Marcus Roskosch, de maker van een reeks zeer succesvolle apps voor engineers. Electronic Toolbox Pro heeft een breed draagvlak onder engineers met tot nu toe ruim 200.000 downloads.

RS Toolbox biedt een breed scala aan functies, die als iconen op het hoofdscherm gegroepeerd zijn, waaronder diverse calculatoren, convertoren en opzoektabellen. Onder de functies bevinden zich bijvoorbeeld RLC-filtercalculatoren, een 555 timer-configurator, calculatoren voor allerlei spanningsregelaars en op-amps, en essentiële tools zoals een omzetter voor nummeringsystemen, calculator voor Wet van Ohm, en opzoektabellen voor batterijtypes en -formaten, kabel-kleurcodering, pakketafmetingen, toroïde-specificaties en nog veel meer. De app heeft nog vele uitbreidingsmogelijkheden die door de gebruiker aangevraagd kunnen worden en is beschikbaar in 16 verschillende talen.

“Elektronica-ontwerpers staan continu onder druk om tijd te besparen en zijn altijd op zoek naar handige tools,” zegt Mark Cundle, Global Head of Technical Marketing, RS Components. “Deze zeer nuttige app plaatst een grote hoeveelheid componentgegevens en online berekeningen onder handbereik, waardoor ze creativiteit en innovatie ten volle kunnen benutten. Dit is wederom een voorbeeld van onze missie bij RS om gratis, hoogwaardige software-tools te bieden die het ontwerpproces sneller, eenvoudiger en betaalbaar maken voor engineers.”

RS Toolbox kan gedownload worden via de App Store https://itunes.apple.com/app/id747957895?&mt=8 of via de website van RS op /toolbox