Persberichten


Nieuwe MOSFET's van International Rectifier bieden ultralage weerstand voor toepassingen die een hoog vermogen vragen

COOLiRFET™-reeks biedt een hoog rendement voor hoogwaardige automotive-toepassingen met hoge stroomwaarden

Haarlem, 27 november, 2013 - RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), 's werelds grootste distributeur van elektronica- en onderhoudsproducten, heeft een nieuwe automotive-reeks aangekondigd; COOLiRFET™ MOSFET's van International Rectifier (IR), wereldwijd marktleider in technologie van energiebeheer.

De nieuwe componenten leveren benchmark weerstand in aan-stand (Rds(on)) voor toepassingen met hoge belastingen, waaronder elektrische stuurbekrachtiging (EPS), remsystemen en andere zware belastingen in toepassingen met interne verbrandingsmotoren (internal combustion engine, ICE) en micro hybride voertuigen.

De 22 nieuwe N-kanaal-MOSFET's (40 V) voldoen aan AEC-Q101-norm en bevatten de gerenommeerde Gen12.7 trench-technologie van International Rectifier, die ultralage Rds(on) biedt in D2Pak-7P-, D2Pak-, DPak-, TO-262-, IPAK- en TO-220-pakketten. De benchmark D2Pak-7P AUIRFS8409-7P biedt een maximale Rds(on) van slechts 0,75 mOhm bij 10 Vgs met een nominale stroom tot 240 A. De nieuwe componenten bieden lage geleidingsverliezen en robuuste overspanningbeveiliging, die een hoger rendement, vermogensdichtheid en betrouwbaarheid leveren. Met deze prestaties zullen veel toepassingen die deze nieuwe COOLiRFET™-componenten gebruiken, aanzienlijk koeler lopen dan met de gangbare MOSFET's.

De automotive MOSFET's van IR worden onderworpen aan dynamische en statische 'part average testing' gecombineerd met 100 procent geautomatiseerde visuele inspectie op wafer-niveau als onderdeel van het initiatief van International Rectifier om naar nul defectente streven. De nieuwe componenten voldoen aan de AEC-Q101-norm, die vereist dat er niet meer dan 20% verandering in Rds(on) is na 1.000 temperatuur-testcycli, en bevatten een milieuvriendelijke, loodvrije materiaallijst die aan RoHS voldoet.

Alle varianten uit de COOLiRFET™-reeks van International Rectifier kunnen rechtstreeks uit het assortiment van RS worden besteld voor levering op de volgende dag.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,24 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2013 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.