Persberichten


RS Components vergroot aanbod halfgeleiders door overeenkomst met Silicon Labs

De overeenkomst biedt klanten hoogwaardige, analoge en mixed-signal-IC's

Haarlem, 13 november, 2013 - RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), 's werelds grootste distributeur van elektronica- en onderhoudsproducten, heeft een overeenkomst gesloten met Silicon Labs, wereldwijd markleider in hoogwaardige, analoog-intensieve, mixed-signal-IC's (Integrated Circuit/geïntegreerde schakeling). Door de overeenkomst tussen de twee bedrijven biedt RS de mogelijkheid het gevarieerde aanbod halfgeleiders van Silicon Labs te distribueren over heel Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA), Azië & Oceanië (Australië).

RS heeft meer dan 500 productvarianten van Silicon Labs op voorraad in haar wereldwijde magazijnen en heeft als gevolg van deze overeenkomst een begin gemaakt met de introductie van honderden extra componenten in de loop van de komende maanden. Het gevolg van dit partnerschap is een grotere keuze in en eenvoudige toegang tot deze toonaangevende halfgeleider-componenten voor klanten uit alle disciplines, van ontwerp-engineers en inkoop-professionals tot hobbyisten en opleiders.

“In onze zoektocht naar een distributiepartner met een hoog service-niveau voor Europa en Azië, vonden we RS een innovatief en energetisch bedrijf met een sterk halfgeleider-assortiment dat voortdurend haar ondersteunende activiteiten voor engineers evalueert en uitbreidt,” zei Vaughan Price, vice-president sales EMEA bij Silicon Labs. “RS biedt significante voordelen aan engineers wat doorlooptijd betreft vanwege haar geavanceerde eCommerce-mogelijkheden, gratis intuïtieve ontwerptools en garantie van verzending op dezelfde dag.”

“Deze overeenkomst met Silicon Labs is een significante versterking van ons assortiment aan hoogwaardige halfgeleider-componenten,” zegt een woordvoerder van RS Components. “Het aanbod Silicon Labs is een rijke en hoogst aantrekkelijke combinatie van analoge en mixed-signal-IC's die engineering oplossingen bieden voor een grote verscheidenheid aan elektronische ontwerpen over een uitgebreid gebied aan toepassingen.”

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,24 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2013 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.