Persberichten


RS Components voegt energiezuinige drie-fase AC-motoren toe aan het assortiment automatisering

Flexibele, modulaire, inductiemotoren van Siemens met hoog rendement minimaliseren installatiekosten voor diverse industriële toepassingen

Haarlem, 23 oktober, 2013 - RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), 's werelds grootste distributeur van elektronica- en onderhoudsproducten,heeft het assortiment van automatiseringsproducten uitgebreid met de introductie van twee Siemens-reeksen voor compacte drie-fase AC-inductiemotoren met een hoog rendement.

De modulaire 1LA7 en 1LE1 2- en 4-polige motoren werken in een vermogensgebied tussen 0,37 kW en 7,5 kW en zijn zodanig ontworpen dat ze voldoen aan de eisen voor minder energieverbruik in hydraulische aandrijfsystemen voor uiteenlopende industrieën. Het EMC geoptimaliseerde ontwerp van de behuizing van deze motoren, uitgevoerd in frameafmetingen volgens de IEC-norm, combineert maximale flexibiliteit met minimale installatiekosten. Hierdoor kunnen optionele onderdelen zoals encoders, remmen, thermistoren en afzonderlijk aangedreven ventilatoren gemakkelijk achteraf ingebouwd worden in overeenstemming met de eisen van de klant. Draaibare, toegankelijke aansluitblokken, integrale oogbouten en versterkte lagerplaten verhogen de functionaliteit, en er kunnen opschroefbare poten gekozen worden voor flexibele montage, een voorziening die met name nuttig is bij installatie in beperkte ruimtes.

De 1LA7 en 1LE1 worden geproduceerd in een innovatieve rotortechnologie waarbij een samenstelling van zeer goed geleidende materialen gebruikt wordt, die zorgt voor een aanzienlijke vermindering in afmetingen en gewicht van de motoren. Beide motoren zijn uitgevoerd in verschillende gradaties rendement; IE1 (standaard), IE2 (hoog) en IE3 (premium), zonder toename van ashoogte, waardoor de motoren tegen minimale kosten vervangen kunnen worden met gebruikmaking van de bestaande mechanische infrastructuur.

Het hoogwaardige Inverter Resistant Insulation System van Siemens garandeert de hoogste elektrische en dynamische sterkte, waarmee alle Siemens motoren met regelbare aandrijving tot 460 V ofwel direct-on-line of gedreven door een omvormer in bedrijf genomen kunnen worden, zonder aanvullende maatregelen te hoeven nemen.

De energiezuinige 1LA7 en 1LE1 AC-inductiemotoren zijn geschikt voor gebruik in uiteenlopende industriële toepassingen, waaronder pompen, ventilatoren, transportbanden en comperscentrumoren. Er zijn robuuste versies leverbaar voor extreme omgevingscondities zoals die in de chemische en petrochemische industrie te vinden zijn.

De drie-fase 1LA7 en 1LE1 AC-inductiemotoren kunnen nu besteld worden bij RS Components voor verzending op dezelfde dag.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten.

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,24 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2013 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com.

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com.. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.