Persberichten


RS Components en Allied Electronics loven 3D-printer uit aan beste 3D-ontwerp in de DesignSpark Challenge

Verbeteringen in het interactieve zoekproces maken het sneller en gemakkelijker om de juiste producten te vinden en te bestellen

Haarlem, 17 november, 2013 - RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), 's werelds grootste distributeur van elektronica- en onderhoudsproducten,organiseert de DesignSpark Challenge, waarin alle engineers ter wereld hun ontwerpvaardigheden tegen elkaar inzetten met gebruik van de nieuwe gratis 3D-ontwerpsoftware DesignSpark Mechanical, ontwikkeld in samenwerking met SpaceClaim.

Elke engineer (professionals en hobbyisten) kan meedingen met een innovatief, origineel ontwerp, met als uitgangspunt mobiliteit, toegankelijkheid of duurzaamheid. Het doel van de DesignSpark Challenge is om alle engineers aan te sporen om DesignSpark Mechanical in de praktijk te testen om de eenvoud van de software te ervaren. De engineer met het meest populaire ontwerp, waarover gestemd wordt door de DesignSpark-community, zal een prijs van £ 5.000 ontvangen, plus de allereerste Ormerod 3D-printer gemaakt door RepRapPro. De tweede prijs (£ 2.500) wordt twee keer uitgeloofd.

Om deel te nemen aan de prijsvraag, hoeven deelnemers alleen maar de gratis DesignSpark Mechanical software te downloaden op www.designspark.com/mechanical, een 3D-representatie van hun ontwerp te maken, en het ontwerp te uploaden naar DesignShare, waar elk idee zal worden gepost en waar gestemd zal worden. Alle ontwerpen moeten ingediend zijn vóór 18:00 op 22 november 2013.

Afgelopen maand waren volgers op DesignSpark.com en sociale media getuige van dat enkele van de top-engineers en -uitvinders ter wereld de creatieve bal aan het rollen brachten in het Museum of Science and Industry in Manchester, waar ze de opdracht hadden om met DesignSpark Mechanical een wereldidee te ontwerpen in slechts 48 uur. Aan het einde van de uitdaging toonde elk van de vier teams een 3D-geprint prototype van hun ontwerp, waarmee ze bewezen dat met deze gemakkelijk te gebruiken 3D-ontwerptool supersnelle resultaten bereikt kunnen worden, waarbij de gemiddelde ontwerpcyclus met dagen of zelfs weken ingekort wordt.

Meer details over deelname aan de prijsvraag van DesignSpark Mechanical zijn te vinden op

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,24 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2013 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.