Siemens SIMATIC IOT2050

Siemens SIMATIC IOT2050

Uw link naar digitale dimensies - de smart gateway voor Industrial Edge- en cloudverbindin

De aansluiting op de digitale dimensies van Industrie 4.0 kan heel eenvoudig en snel zijn - zelfs voor bestaande installaties: De smart gateway SIMATIC IOT2050 verwerkt en harmoniseert productiegegevens en brengt deze over naar de cloud. Indien gewenst ook via radio of WLAN. De compacte gateway biedt hoge prestaties, bijv. een TI ARM multi-core processor met tot 2 GB DDR4 RAM, talrijke interfaces - en in de toekomst zelfs Edge-functionaliteit.

SIMATIC IOT2050 - Highlights in een oogopslag:

  • Voorbereiding van grote hoeveelheden gegevens: Verhoogd geheugen - ingebouwde eMMC "Embedded Multimedia Card".
  • Snellere gegevensverwerking: Verbeterde prestaties - Quad Core processor
  • Verhoogde flexibiliteit: Standaard interfaces, bijv. Displaypoort
  • Verhoogde efficiëntie: Intelligente voorbewerking van gegevens in het veld
  • Snellere ingebruikname: Voorgeïnstalleerd besturingssysteem "SIMATIC Industrial OS"

Wat zijn de verschillen tussen de basis- en de geavanceerde versie van de IOT2050?

Meer efficiëntie voor uw productie in de nieuwe digitale wereld

De nieuwe IoT-gateway SIMATIC IOT2050 biedt een eenvoudige en kosteneffectieve manier om de aansluiting op de nieuwe digitale wereld niet te missen.
Samen met de geplande Edge-functionaliteit kan de gebruiker SIMATIC IOT2050 eenvoudig integreren in Siemens Industrial Edge-oplossingen en dankzij het voorgeïnstalleerde SIMATIC Industrial OS besturingssysteem in de geavanceerde versie wordt ook de tijd die nodig is voor de inbedrijfstelling verkort.

Een typisch toepassingsscenario van de SIMATIC IOT2050 is het preventief onderhoud van machines en de koppeling van de productie aan het ERP (Enterprise Resource Planning) niveau om kostbare stilstand van productie-installaties te minimaliseren. Daartoe worden relevante indicatoren geëvalueerd en zo worden dreigende slijtageverschijnselen in een vroeg stadium opgespoord.
Op deze manier helpt de nieuwe ivd-gateway de productie flexibeler, betrouwbaarder en efficiënter te maken. SIMATIC IOT2050 verwerft, verwerkt en slaat de relevante gegevens op. Deze worden overgebracht naar een cloud-gebaseerde analysetool en de geëvalueerde gegevens worden vervolgens vanuit de cloud teruggestuurd naar het productieonderhoudsysteem. Deze continue gegevensuitwisseling sluit de regelkring voor het optimaliseren van de onderhoudsintervallen in een productie-installatie.

Uw link naar Industrial Edge

Dankzij de Edge-functionaliteit, die in de toekomst beschikbaar zal zijn, kunt u SIMATIC IOT2050 eenvoudig integreren in Industrial Edge-oplossingen van Siemens. De gateway analyseert en verwerkt uw machine- en installatiegegevens precies daar waar ze worden gegenereerd: direct in uw productieafdeling en fabriek. Dit maakt een snelle en onmiddellijke analyse van de gegevens ter plaatse mogelijk - een tastbaar voordeel voor uw cloudcomputing. Doordat minder gegevens naar de cloud worden overgedragen, kunt u uw bandbreedte optimaal benutten.

Uw link naar Industrial Edge
Uw link naar IIoT en de cloud

Uw link naar IIoT en de cloud

Intelligente interconnectiviteit is de sleutel tot het industriële internet van de dingen (IIoT). En dit is precies waar de slimme SIMATIC IOT2050 IoT-gateway in het spel komt: Het verbindt uw eigen IT, productie en cloud - en voegt gegevens uit een grote verscheidenheid aan databronnen samen. Uitgerust met het SIMATIC Industrial OS besturingssysteem gebaseerd op Linux voor Debian, verwerft, verwerkt en verzendt SIMATIC IOT2050 uw data direct in de productieomgeving via industriële IT-oplossingen.

Uw link naar hoge prestaties

Met SIMATIC IOT2050 profiteert u van de hoogste prestaties: Dit wordt bijvoorbeeld gegarandeerd door krachtige Texas Instruments ARM-processoren, 2 GB DDR4 RAM-geheugen en talrijke interfaces, bijvoorbeeld een mPCIe-interface voor radiokaarten, Gbit LAN en twee USB-interfaces, evenals een seriële en een Arduino-interface. Verder is de gateway niet alleen ontworpen voor datatransmissie, maar ook voor data-aggregatie, conversie van diverse communicatieprotocollen en voorbewerking in talen op hoog niveau zoals Java, C++, Arduino IDE of Eclipse.

Uw link naar hoge prestaties

Toepassingsvoorbeelden

Verbinding van het veldniveau met het IT-niveau/cloud

Verbinding van het veldniveau met het IT-niveau/cloud

1: Flexibele verbinding met sensoren/actuators via seriële communicatie, ethernet of Arduino Shields. Communicatie met PLC's, aandrijvingen en motoren, bijvoorbeeld met PROFINET of OPC UA; 2: gegevensverzameling, conversie van verschillende communicatieprotocollen en voorbewerking, geprogrammeerd in talen op hoog niveau, bijvoorbeeld Java, C++; 3: geconverteerde gegevens kunnen worden overgedragen naar IT-systemen/cloud-oplossingen, bijvoorbeeld met OPC UA, MQTT; 4: cloud-gebaseerde analyses om het optimalisatiepotentieel te identificeren.

Gegevensanalyse van een extra sensor

SIMATIC IOT2050 is ideaal voor het achteraf inbouwen van een sensor in een bestaande machine, het genereren van nieuwe gegevens om het optimalisatiepotentieel transparant te maken, voorbewerking / data-acquisitie met IOT2050 en/of gegevensoverdracht naar het bedrijfsnetwerk / cloud. Er is geen noodzaak om een bestaande automatiseringsoplossing te wijzigen of aan te passen.

Gegevensanalyse van een extra sensor
Aansluiten van automatiseringscomponenten

Aansluiten van automatiseringscomponenten

SIMATIC IOT2050 als een kosteneffectieve datapoort voor het standaardiseren van de communicatie. Aansluiting van verschillende bronnen en communicatienetwerken; voorbewerking / data-acquisitie met IOT2050 en/of dataoverdracht naar het bedrijfsnetwerk / cloud; bestaande automatiseringsoplossingen hoeven niet te worden aangepast.

Implementatie van nieuwe serviceconcepten

SIMATIC IOT2050 als intelligente datapoort voor het implementeren van voorspellende onderhoudsconcepten. Aansluiting van motoren/aandrijvingen en extra sensoren op wereldwijde netwerken voor preventief onderhoud; eenvoudige configuratie van de Profinet-aansluiting en gestructureerde gegevens; uitlezen van gegevens uit de productie en gegevens van automatiseringscomponenten.

Implementatie van nieuwe serviceconcepten

SIMATIC IOT2050 - Uw link naar digitale afmetingen

SIMATIC IOT2050 is gebaseerd op het open gateway platform SIMATIC IOT2000 met een sterke, internationale online community. Dit biedt ook een actieve ondersteuning om met de nieuwe gateway aan de slag te gaan.