Onlangs gezocht
  Medische stroomvoorziening – Normen voor veiligheid

  Levens redden: Decoderen van normen voor medische stroomvoorziening

  Op het gebied van medische toepassingen, vooral als het gaat om de keuze van de voeding, worden engineeringteams vaak ondergedompeld in een zee van regels en voorschriften.Dit is niet zonder reden. Denk eens aan het volgende scenario: een patiënt, mogelijk bewusteloos, vertrouwt voor zijn welzijn op een medisch apparaat. Het is een situatie vol verantwoordelijkheid, waarin zelfs de kleinste onoplettendheid ernstige gevolgen kan hebben. Te midden van deze complexiteit navigeren technici door een doolhof van normen en voorschriften, op zoek naar richtlijnen om optimale veiligheid en betrouwbaarheid te garanderen.

  De IEC 60601 norm wordt beschouwd als het leidende baken in dit complexe landschap en ontwikkelt zich al meer dan vier decennia met de technologische vooruitgang mee. Deze norm, die de hoeksteen vormt van de naleving van medische hulpmiddelen, bepaalt de maatstaf voor patiëntveiligheid. Hoewel voedingen zelf misschien niet als medische apparaten worden beschouwd, is naleving van deze normen essentieel voor fabrikanten om aan de regelgeving te voldoen.

  De kern van de norm wordt gevormd door het concept van Means of Patient Protection (MOPP), een bescherming tegen elektrische schokken tijdens onvoorziene defecten aan apparatuur. Dit benadrukt hoe belangrijk het is dat technici zorgen voor een soepele werking, zelfs onder moeilijke omstandigheden. Als we dieper in de lagen van de IEC 60601 norm duiken, ontdekken we meer dan alleen regels; de norm symboliseert een sterke betrokkenheid bij het beschermen van levens.

  Navigeren door veranderende standaarden in stroomvoorziening voor medische apparatuur

  Om de veiligheid en betrouwbaarheid van medische hulpmiddelen te kunnen garanderen, is het van cruciaal belang om de veranderende normen en voorschriften te begrijpen.

  ISO 60601 - Veiligheid en prestaties: Deze norm, ook bekend als IEC 60601, richt zich op de veiligheid en prestaties van medische elektrische apparatuur. De norm heeft betrekking op ontwerp-, test- en prestatieaspecten en zorgt voor naleving om patiënten en zorgverleners te beschermen.

  Enhanced Care Management (ECM): Nu de vraag naar thuiszorg toeneemt, is ECM van vitaal belang, omdat het een persoonsgerichte benadering van zorgplanning biedt. Het richt zich op verschillende behoeften, helpt kwetsbare groepen en verbetert de coördinatie, kwaliteit en levering van zorg thuis.

  ECM en naleving van ISO 60601: Terwijl ISO 60601 zich richt op de veiligheid van hulpmiddelen, beheren ECM-systemen de documentatie en zorgen zo voor naleving. Organisaties die gebruik maken van ECM-systemen die voldoen aan de ISO-normen zorgen voor afstemming op de veiligheids- en kwaliteitseisen, waardoor naleving van de regelgeving en procesverbetering worden bevorderd.

  ISO 13485 - Kwaliteitsbeheer: ISO 13485 is essentieel voor fabrikanten van medische hulpmiddelen en zorgt voor consistente naleving van de regelgeving en de verwachtingen van de klant.

  ISO 14971 - Risicobeheer: ISO 14971 geeft richtlijnen voor het identificeren en beperken van risico's tijdens de gehele levenscyclus van medische hulpmiddelen en verbetert de veiligheid van patiënten en de kwaliteit van producten.

  Medisch veilige stroomoplossingen van Traco Power

  Met ISO 13485-conforme kwaliteitsbeheersystemen (QMS) en naleving van de ISO 14971-normen garandeert Traco Power veiligheid en betrouwbaarheid. Als experts in de productie van energieoplossingen gaat Traco Power verder dan het leveren van uitgebreide risicobeoordelingsdossiers, waarin gebieden zoals isolatiedefecten en mechanische schokken worden behandeld.

  Innovatieve transformatortechnologie: De oplossingen van Traco Power beschikken over innovatieve transformatortechnologie, die zorgt voor een optimale scheiding en isolatie om te voldoen aan de strenge IEC 60601 vereisten. Deze technologie minimaliseert de koppelcapaciteit en garandeert een verwaarloosbare stroomoverdracht.

  Uitgebreid productassortiment: Traco Power biedt een reeks AC/DC en DC/DC oplossingen die zijn ontworpen om te voldoen aan de 2 x MOPP eis en aan de EMC normen. Deze oplossingen zijn afgestemd op diverse toepassingsbehoeften en bieden veelzijdigheid en betrouwbaarheid voor medische apparatuur.

  Kwaliteitsborging en naleving: Kwaliteit en naleving zijn een prioriteit, daarom implementeert Traco Power een robuust Quality Management System (QMS) dat is afgestemd op ISO 13485. Hun producten zijn gecertificeerd volgens IEC/EN/ES 60601-1 3e editie voor 2x MOPP en ondergaan strenge risicobeheerprocessen volgens ISO 14971.

  Deskundige ondersteuning: Als partner voor fabrikanten van medische hulpmiddelen biedt Traco Power deskundige begeleiding door het landschap van medische normen. Hun ondersteuning garandeert de levering van kwalitatieve producten die voldoen aan de normen voor medische toepassingen.

  Betrouwbare medische stroomvoorziening: TPP 40- en THM-serie

  De TPP 40 Series en de 15 Watt THM Series maken deel uit van Traco Power's geavanceerde oplossingen op maat voor medische toepassingen, met kenmerken als hoge betrouwbaarheid, lage lekstroom, inkapseling en PCB-montage.

  Dankzij hun uitzonderlijke betrouwbaarheid hebben deze producten wereldwijd hun sporen verdiend in diverse medische technologische toepassingen.

  Het compacte ontwerp maakt ze geschikt voor medische apparatuur met beperkte ruimte. Door te voldoen aan normen zoals IEC/EN/ES 60601-1, ISO 14971 en ISO 13485 zorgen deze converters ervoor dat ze voldoen aan de noodzakelijke veiligheid, kwaliteit en regelgevende vereisten die essentieel zijn voor medische voedingen in zorgomgevingen.

  Ze hebben een lage lekstroom, wat essentieel is voor gevoelige medische apparatuurtoepassingen waar elektrische veiligheid van groot belang is.

  Ze zijn ideaal voor diverse medische toepassingen, waaronder:

  • Patiëntbewakingssystemen
  • Diagnostische apparatuur
  • Beeldvormingssystemen
  • Chirurgische apparatuur
  • Laboratoriumapparatuur