Onlangs gezocht
   FLIR Si124

  Akoestische oplossingen in de voedingsmiddelenindustrie

  Veiligheid en efficiëntie met de FLIR Si124

  Introductie

  In de voedingsmiddelenindustrie is perslucht een fundamenteel onderdeel van verschillende productieprocessen. Onopgemerkte lekken brengen echter aanzienlijke risico's met zich mee, zoals productverontreiniging, verminderde efficiëntie, langere stilstandtijd en veiligheidsrisico's. Aangezien de industrie afhankelijk is van perslucht voor taken als productverplaatsing, het bedienen van gereedschappen en het pompen van vloeistoffen, vergroot de aanwezigheid van meerdere compressoren die via pijpleidingen met elkaar verbonden zijn de potentiële impact van lekkages. Het is noodzakelijk om deze problemen aan te pakken, omdat ze niet alleen de energiekosten opdrijven, maar ook de productie-efficiëntie, productkwaliteit en consumentenveiligheid in gevaar brengen.

  DE UITDAGING

  In de voedingsmiddelenindustrie gelden strenge wettelijke normen om de openbare veiligheid te garanderen en consumenten te beschermen tegen mogelijke gezondheidsrisico's. Luchtlekken vormen echter unieke uitdagingen die specifiek zijn voor deze sector. Luchtlekken vormen echter unieke uitdagingen die specifiek zijn voor deze sector. Ten eerste vormen vacuümlekken een ernstig probleem omdat ze schadelijke deeltjes en verontreinigende stoffen uit de lucht van de faciliteit in voedsel- en drankproducten kunnen brengen. Dit verontreinigingsrisico kan leiden tot productbederf, kwaliteitsverlies en zelfs gezondheidsrisico's voor consumenten.

  Persluchtlekken veroorzaken operationele inefficiëntie en escaleren de kosten. Gezien het energie-intensieve karakter van persluchtsystemen veroorzaken lekkages een drukdaling, waardoor systemen meer elektriciteit verbruiken om het gewenste niveau te handhaven. Dit hogere energieverbruik leidt tot hogere operationele kosten, vooral in installaties die 24 uur per dag in bedrijf zijn.

  Tot slot belemmeren persluchtlekken de prestaties van pneumatische gereedschappen en apparatuur, waardoor ze minder effectief zijn en stilstand nodig is voor reparaties en onderhoud. Deze onderbreking ondermijnt niet alleen de productiviteit, maar verhoogt ook de operationele kosten en brengt de algehele efficiëntie in het productieproces van voedingsmiddelen en dranken in gevaar.

  HET RESULTAAT

  Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, hebben fabrikanten van voedingsmiddelen en dranken betrouwbare hulpmiddelen nodig voor het detecteren en beheren van persluchtlekken. De FLIR Si124-LD Plus akoestische camera biedt een geavanceerde oplossing. Hij identificeert snel zelfs de kleinste lekken, verbetert de efficiëntie van het systeem, verlaagt de kosten en waarborgt de productkwaliteit en -veiligheid. Ervaar ongeëvenaarde efficiëntie en kostenbesparingen met de FLIR Si124-LD Plus:

  • Bespaart tijd, energie en kosten door verborgen lekken onmiddellijk te detecteren.
  • Voorkomt ongeplande stilstand door vroegtijdige lekdetectie, waardoor de operationele efficiëntie toeneemt.
  • Wijst kritieke problemen nauwkeurig aan, zelfs in lawaaierige omgevingen, waardoor de productkwaliteit en de naleving van de voorschriften worden gewaarborgd.
  • Eenvoudig op te nemen in onderhoudscycli en vereist minimale training.
  • Maakt inspecties mogelijk zonder de werkzaamheden te onderbreken en levert realtime bruikbare gegevens voor onderhoudsplannen.

  Bekijk producten

  Wilt u meer weten?

  Wilt u meer weten over hoe u akoestische beeldvorming kunt gebruiken voor meer efficiëntie?

  Als u advies nodig heeft voor een aankomend project of meer wilt weten over de oplossingen van FLIR, neem dan contact op met uw contactpersoon en vraag een gesprek aan over de akoestische beeldvormingstechnologie van FLIR.