Onlangs gezocht
  Pharma Laboratory

  Digitale transformatie in de voedingsmiddelenindustrie met Siemens

  Antwoorden op de uitdagingen van de voedingsmiddelenindustrie

  Staat u voor de uitdaging om voedselveiligheid te garanderen, de efficiëntie te maximaliseren en uw CO₂-voetafdruk te verkleinen? Siemens heeft de expertise en innovatieve technologie om u te helpen slagen in het steeds veranderende landschap van de voedingsmiddelenindustrie.

  Van het optimaliseren van energieverbruik en het verzekeren van een veerkrachtige stroomvoorziening tot het snel aanpassen aan veranderende consumentenvoorkeuren en het mogelijk maken van transparante productieprocessen, Siemens is er om u te ondersteunen op uw weg naar succes. Ontdek hoe deze oplossingen u kunnen helpen kansen te grijpen in deze dynamische sector.

  Uitgelicht product

  SIMATIC S7-1200 voor procesautomatisering

  De SIMATIC S7-1200 controllers van Siemens bieden slimme oplossingen voor compacte automatiseringsbehoeften, met uitgebreide communicatiemogelijkheden en ingebouwde technologiefuncties. Het modulaire ontwerp vereenvoudigt complexe projecten en biedt stabiele ondersteuning voor uw digitale transformatie.

  Bekijk producten

  SIMATIC S7-1200 - Communicatiebeheer

  Maak kennis met de SIMATIC S7-1200 controllers van Siemens: dé oplossing voor flexibele en efficiënte automatiseringstaken in de voedingsmiddelenindustrie. Met geïntegreerde communicatie en een compact ontwerp bieden ze uitgebreide technologische functies op maat van lagere tot gemiddelde prestatiebehoeften.

  Deze controllers beschikken over een reeks modules die de communicatiemogelijkheden verbeteren, van seriële communicatie tot mobiele standaarden, waardoor naadloze connectiviteit binnen productieomgevingen gegarandeerd is.

  Oplossingen van Siemens

  Edge Computing

  De verspreiding van de IoT-technologie in de voedingsmiddelenindustrie heeft geleid tot een aanzienlijke toename van het datavolume. Cloud computing, een integraal onderdeel van Industrie 4.0, speelt nu een cruciale rol in real-time gegevensbeheer en -analyse. Edge computing vult dit aan door snelle gegevensverwerking mogelijk te maken, wendbare automatiseringssystemen te faciliteren en de uitvaltijd bij productieactiviteiten te minimaliseren.

  Lees meer

  Vertical farming and AI

  Verticale landbouw en AI

  Kom meer te weten over de baanbrekende samensmelting van landbouw en technologie in verticale landbouw op basis van AI. Van AI-ondersteunde gewasbewaking tot het automatisch oogsten: zie hoe geavanceerde technologie de landbouw een nieuwe vorm geeft. Ontdek hoe kunstmatige intelligentie een revolutie teweegbrengt in de traditionele landbouw en precisie, efficiëntie en duurzame oplossingen biedt voor een groenere toekomst.

  Lees meer

  Energie management

  Het bereiken van duurzaamheid in de Food & Beverage-sector vereist een holistische strategie die alle aspecten omvat, van systemen tot infrastructuur. Transparantie is de sleutel tot het verminderen van energie- en waterverbruik zonder afbreuk te doen aan de productkwaliteit. Digitalisering omarmen opent deuren naar hulpbronefficiënte productiemethoden, wat de weg vrijmaakt voor aanzienlijke besparingen.

  Lees meer

  Motion control

  In de voedingsmiddelenindustrie zijn aanpasbare machines en productielijnen essentieel om te kunnen voldoen aan uiteenlopende producteisen. Siemens biedt baanbrekende Motion Control oplossingen op maat om de productiviteit en precisie te verbeteren. Deze oplossingen zorgen voor een naadloze integratie van apparatuur, waardoor snelle aanpassingen mogelijk zijn om de productie-efficiëntie te optimaliseren met behoud van de kwaliteitsnormen.

  Lees meer

  Uitgelichte producten

  SIMATIC HMIs

  SIMATIC HMIs

  Intuïtieve en efficiënte mens-machine-interfaceoplossingen die de besturing, bewaking en automatisering verbeteren en zorgen voor precisie en betrouwbaarheid in productieprocessen.

  Bestel nu

  SIRIUS Monitor

  SIRIUS Monitor

  Zorg voor naleving, veiligheid en operationele tijd van de installatie. SIRIUS-monitoren bieden modulaire, standaardoplossingen voor geoptimaliseerd onderhoud en hoge beschikbaarheid.

  Bestel nu

  SCALANCE Industrial Hubs

  SCALANCE

  Ontdek de veelzijdige Siemens SCALANCE Industrial Hubs & Ethernet schakelaars, perfect voor veeleisende omgevingen en diverse industriële schakelbehoeften.

  Bekijk producten

  SIMATIC ET 200SP

  SIMATIC ET 200SP

  Automatiseringsoplossingen op maat voor een efficiënte werking in veeleisende omgevingen. Het compacte ontwerp en de hoge prestaties optimaliseren de productiviteit en de productkwaliteit.

  Bekijk producten

  SINAMICS

  SINAMICS

  De grote verscheidenheid aan SINAMICS frequentieomvormers biedt een oplossing op maat voor elke toepassing.

  Bekijk producten

  Siemens SITOP

  Siemens SITOP

  Betrouwbare voedingsoplossingen voor een ononderbroken werking in veeleisende omstandigheden. Het compacte en robuuste ontwerp verbetert de efficiëntie en prestaties voor kritieke toepassingen.

  Bekijk producten

  SIMATIC Energy Suit

  SIMATIC Energy Suit

  Beheer energie van installaties, bewijs machine-efficiëntie en zorg voor naleving van normen met SIMATIC Energy Suite - een naadloze automatiseringsoplossing.

  Bestel nu

  Design Spark - Vraag de expert met Siemens

  Vraag het aan de expert - Industrieel energiebeheer met Siemens

  In deze video bespreekt DesignSpark samen met Siemens energiemonitoring, energiebeheer en duurzaamheid. Voor industrieën is het niet alleen cruciaal om het energieverbruik te monitoren, maar ook om het efficiënt te beheren. Nu de energiekosten stijgen en ESG een primaire zorg wordt voor veel organisaties, is het effectief bijhouden van energieverbruik essentieel.

  Laboratory for pharmaceutical production