Onze certificeringen

Wij helpen u om uw kwaliteitsdoelstellingen te bereiken

Door onze bedrijfsprocessen af te stemmen op de eisen die in de volgende normen zijn vastgelegd, zijn wij in staat om onze klanten ervan te verzekeren dat wij een ongeëvenaard niveau van service en productkwaliteit kunnen leveren. 

Ons kwaliteitssysteem omvat alle activiteiten die van invloed zijn op de dienstverlening aan onze klanten en is volledig ingebed in onze algemene bedrijfsmanagementsystemen. Het zorgt ervoor dat we de volgende principes in acht nemen:

• We communiceren met en luisteren naar onze klanten.

• Wij anticiperen op de behoeften en verwachtingen van onze klanten.

• We beschermen onze klanten en onszelf door ons te houden aan de wettelijke en reglementaire voorschriften.

• Wij leveren marketing, technische en ondersteunende informatie die gemakkelijk toegankelijk en begrijpelijk is.

• Wij streven er voortdurend naar om onze bedrijfsprocessen, producten en diensten te verbeteren ten behoeve van onze klanten.

Als toonaangevende distributeur van elektronische componenten begrijpt RS het belang van het behoud van een effectief ESD-controleprogramma. Het is geregistreerd volgens de ANSI/ESD S20.20 ESD-standaard - een prestatie die erkend wordt door de Electrostatic Discharge Asccociation. Bovendien voldoet RS ook aan de parallelle Europese EN61340-5-1 norm.

ISO 9001:2015 - de toonaangevende managementnorm voor bedrijven die op business-to-business basis zaken doen

ISO 14001:2015 – controleert of bedrijven een effectief milieumanagementsysteem hanteren dat gericht is op het ondersteunen van milieubescherming en het voorkomen van vervuiling.

ISO 45001:2018 - specificeert de eisen voor een managementsysteem voor veiligheid en gezondheid op het werk. Het voldoen aan deze norm heeft RS in staat gesteld om risico's te beheersen en de OHS-prestaties te verbeteren

ESD S20.20:2014 – dekt de vereisten voor het ontwerpen, opzetten en onderhouden van een effectief elektrostatisch ontladingsprogramma.

RoHS Trusted Kitemark - toegekend aan bedrijven die kunnen aantonen dat ze aan de RoHS-richtlijn kunnen voldoen.

ISO 17025:2017 – een internationale norm die de eisen voor de competentie van test- en kalibratielaboratoria vastlegt.

RISQS - het Britse kwalificatiesysteem voor leveranciers in de spoorwegindustrie dat één gemeenschappelijk registratie-, kwalificatie- en auditproces biedt.

CEMARS - erkend door het Milieuagentschap als equivalent van de Carbon Trust Standard. Het is 's werelds eerste internationaal erkende certificeringsschema voor broeikasgassen (ISO 14065), met betrekking tot zes erkende broeikasgasemissies: warmte, stoom, zakenreizen, vracht, water en afval naar stortplaatsen.

Investors in People - biedt het kader dat ons in staat stelt onze bedrijfsdoelstellingen te bereiken door de betrokkenheid van onze mensen.


FPAL - Kopers en leveranciers in de olie- en gasindustrie met elkaar verbinden. Achilles FPAL biedt een eerlijke, open en transparante manier om leveranciers te selecteren voor mogelijke aanbestedingen.


JOSCAR registered
- Wordt gewaardeerd door een aantal van de grootste inkopers in de defensiegemeenschap en geeft aan dat RS het proces heeft doorlopen.


Achilles registered