Onlangs gezocht
  Medical Power Solutions - Normen voor veiligheid

  Een groen partnerschap met ABB

  Het groene partnerschap van ABB: Een revolutie in energie-efficiëntie in Amerikaanse kassen

  Ontdek hoe ABB samenwerkte met Rexel, een wereldleider in de distributie van elektrische benodigdheden en diensten, en GST om 30 procent energie te besparen voor een groot kassencomplex in de Verenigde Staten.

  De uitdaging

  Het beheersen van energiekosten en voldoen aan strenge regelgeving vormen aanzienlijke uitdagingen voor kassencomplexen, vooral in de Verenigde Staten.

  De oplossing

  In het project bundelden ABB, GST en Rexel hun krachten om een optimale klantervaring te leveren voor een lampstartoplossing met assimilatiebelichting voor tuinbouwkassen in de VS. Het Nederlandse GST bouwt op maat gemaakte besturingspanelen en verdeelborden om tuinbouwbedrijven te helpen de beste groeiomgeving voor hun gewassen te creëren. Voor een klant in de VS met een groot kassencomplex voor groenten ontwierp GST een aantal schakelkasten voor assimilatiebelichting met lampstartercombinaties van ABB. ABB kon zijn uitgebreide kennis van exporteren naar de Verenigde Staten ten goede laten komen aan de installatie. Aangezien het project moest voldoen aan de Amerikaanse wetgeving en inspectienormen, omvatte de specifieke ABB-oplossing UL/CSA-gecertificeerde lampstartercombinaties.

  Resultaten

  Dankzij het slimme voorgemonteerde ontwerp bood de oplossing verschillende belangrijke voordelen voor de klant, waaronder een vermindering van 75 procent in installatietijd en -kosten. Om compact bouwen mogelijk te maken, geven de lamp-startercombinaties 10 tot 20 procent minder warmte af dan concurrerende starters, en ABB AF-magneetschakelaars met elektronische spoelen leveren aanzienlijke extra energiebesparingen op. “Onze AF-magneetschakelaars kunnen een aanzienlijk verschil maken in de kosten van stroom, logistiek en administratie”, zegt ABB Segment Manager voor Nederland, Jan Willem Hinfelaar. “Dezelfde contactors zijn overal ter wereld verkrijgbaar via het wereldwijde ondersteuningssysteem van ABB en de AC/DC-spoel dekt alle standaard netwerkspanningen. Dergelijke voordelen kunnen echte besparingen betekenen voor faciliteiten zoals deze kassen die continu in bedrijf zijn.” De one-stop shop van Rexel en zijn verpakkings- en logistieke oplossingen leverden extra tijd- en kostenbesparingen op. Zoals John Bong A Jan van Rexel zei: “Als het gaat om glastuinbouw, is de Nederlandse regio Westland een van de belangrijkste ter wereld. Dankzij jarenlange ervaring en expertise in de tuinbouw is Rexel een betrouwbare partner voor installatiebedrijven die actief zijn in tuinbouwbedrijven in Nederland. Door de korte lijnen krijgt GST altijd snel antwoord op hun vragen. De gezamenlijke expertise, de one-stop-shop van Rexel en de verpakkings- en logistieke oplossingen leverden verdere tijd- en kostenbesparingen op.”

  ©ABB 2020. Alle rechten voorbehouden.

  AF-schakelaars van ABB

  ABB's AF-schakelaars - De voordelen

  • De AF-technologie die in de ABB magneetschakelaars wordt gebruikt, zorgt voor een vermindering van 80% van het spoelverbruik van de magneetschakelaar in vergelijking met conventionele AC-magneetschakelaars.
  • De ABB AF magneetschakelaars zijn ontworpen om te werken met premium efficiency motoren, die vaak gebruikt worden in kassenventilatie en andere toepassingen. Door de energiezuinige motoren te combineren met de geoptimaliseerde AF-magneetschakelaars kan het totale energieverbruik van de kassystemen worden verlaagd.
  • De lagere warmteafgifte van de AF-magneetschakelaars, als gevolg van het lagere spoelverbruik, maakt een grotere installatiedichtheid in de regelpanelen mogelijk. Dit kan leiden tot compactere en ruimtebesparende paneelontwerpen, waardoor de algehele energie-efficiëntie van de kassystemen verder verbetert.

  Naar de AF-serie