Onlangs gezocht
  Seven Key Products Article

  Veiligheid voorop - efficiëntie bij de aankoop van PBM's

  INLEIDING

  Hoewel de toeleveringsketens zich beginnen te stabiliseren, wordt het post-pandemische landschap nog steeds ontsierd door volatiele prijzen, stijgende energiekosten en de negatieve impact van andere wereldwijde gebeurtenissen. Inkoopprofessionals die tegen deze achtergrond werken, staan voor de uitdagende en weinig benijdenswaardige taak om producten van hoge kwaliteit die aan alle regels voldoen te betrekken van betrouwbare en ethische leveranciers met steeds kleinere budgetten.

  Voor degenen die werkzaam zijn in de voedingsmiddelen- en drankensector is de inkoop van PBM's al lange tijd van cruciaal belang, zelfs vóór de pandemie. De voedingsmiddelenindustrie is onderworpen aan strikte regels en wetgeving die alles omvatten, van productie en verwerking tot verpakking en etikettering.

  Naast voedselveiligheid en hygiënenormen die nodig zijn om de volksgezondheid te beschermen, is de bescherming van werknemers tegen gevaren op de werkplek zoals uitglijden, struikelen en vallen ook een belangrijke overweging. Niet-naleving kan leiden tot rechtsvervolging, reputatieschade en zware financiële sancties.

  Het handhaven van hoge normen en een regelmatige levering van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) aan multisite operaties vereist daarom hoge prestaties van fabrikanten en hun leveranciers. Als betrouwbare specialist op het gebied van PBM's, veiligheid en hygiëne werkt RS Safety Solutions samen met veel fabrikanten van voedingsmiddelen en dranken om een op maat gemaakte levering van competitief geprijsde en wettelijk conforme toonaangevende merken te leveren.

  Voor een toonaangevende wereldwijde voedingsmiddelenfabrikant met een grote Europese footprint en meer dan 10 vestigingen, is het essentieel dat de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen op het juiste moment op de juiste plaats zijn. Zonder dat kan een hele locatie tot stilstand komen.

  Door de toegenomen druk die de pandemie heeft gelegd op de inkoop van PBM's, zag de klant een aanzienlijke toename in het volume van de producten die ze inkochten en een verhoogd aantal SKU's als gevolg van de wereldwijde problemen met de toeleveringsketen. Dit zorgde voor extra complexiteit voor het inkoopteam en beïnvloedde hun efficiëntie, terwijl spot buying en onbeperkte uitgaven bijdroegen aan de kostenspiraal.

  Geconfronteerd met de vraag om de kosten uit het bedrijf te halen in combinatie met de overkoepelende noodzaak om operationeel en compliant te blijven, wendde de klant zich tot RS Safety Solutions om te identificeren waar besparingen mogelijk waren, zonder afbreuk te doen aan kwaliteit, functionaliteit of compliance.

  James, National Account Manager bij RS Safety Solutions, werkte nauw samen met het inkoopteam van de klant om vast te stellen waar besparingen mogelijk waren.

  "De voedingsmiddelen- en drankensector is onderworpen aan strikte regelgeving", aldus James, "Het was dus belangrijk dat we deze klant bleven ondersteunen om aan de vereiste normen te voldoen en deze te overtreffen, terwijl we tegelijkertijd de efficiëntie verhoogden en de kosten verlaagden".

  James analyseerde samen met de klant de uitgaven en het volume van de afgelopen 12 maanden en identificeerde de productcategorieën met de grootste kostenstijgingen. Door het rationaliseren van SKU's en het aanbieden van productwissels was RS Safety Solutions in staat om de klant te helpen tastbare kostenvoordelen te realiseren, terwijl het inkoopteam meer inzicht kreeg in de uitgaven en de vraag beter kon plannen.

  Het eerste project richtte zich op schoeisel, met een consolidatie van PU naar Pollyboot veiligheidslaarzen die een jaarlijkse besparing van £22.000 opleverde. Er is nog eens £19.000 per jaar bespaard door het rationaliseren van het lederen veiligheidsschoeisel dat kon worden teruggebracht van meer dan 100 lijnen naar negen.

  Deze succesvolle aanpak van standaardisatie en rationalisatie wordt nu toegepast op PBM-handschoenen, die 40% van de jaarlijkse uitgaven van de klant uitmaken. Ondertussen zal de overschakeling naar een efficiënter papieren handdrogers in drukbezochte gebieden nog eens meer dan 50% besparingen opleveren.

  De volgende stappen voor James en de klant zijn werken aan de totale kosten van veiligheid voor het bedrijf. Door inzicht te krijgen in hun prioriteiten op het gebied van gezondheid en veiligheid en te kijken naar manieren om risico's op de werkplek te verminderen, stelt RS Safety Solutions klanten in staat om 'kosten-in-gebruik'-voordelen te realiseren in plaats van zich alleen te richten op product en prijs.

  James concludeert: "De betrokkenheid die we hebben tussen RS Safety Solutions en de klant betekent dat we waarde kunnen toevoegen die verder gaat dan het leveren van producten. We kunnen hen beter ondersteunen om aan fluctuaties in de vraag te voldoen en risico's in de toeleveringsketen te beperken, terwijl we mogelijkheden onderzoeken om hun impact op het milieu te verminderen en dynamisch te reageren op prijsveranderingen.

  Wat we al hebben bereikt en de komende projecten die we hebben gepland, laten zien hoe belangrijk het is om een sterke, op samenwerking gebaseerde en strategische relatie met klanten en leveranciers te onderhouden."

  Meer weten?

  Als u wilt weten hoe we met u kunnen samenwerken, neem dan contact op met uw lokale verkoopteam of accountmanager en vraag naar Safety Solutions en onze andere reeks oplossingen met toegevoegde waarde.