Onlangs gezocht
  Driving Down Energy Costs with Acoustic Imaging

  Energiekosten verlagen met akoestische beeldvorming

  Het is mogelijk met FLIR

  Introductie

  In het huidige uitdagende economische klimaat worstelen bedrijven met stijgende energiekosten. Te midden van stijgende kosten en een onzekere toekomst zijn industrieën wereldwijd op zoek naar innovatieve oplossingen om het verbruik te beperken en uitgaven te stroomlijnen. Stap in de wereld van akoestische beeldvorming - een hulpmiddel van onschatbare waarde dat fabrikanten een reddingslijn biedt in de strijd tegen escalerende bedrijfskosten en onderhoudskosten.

  Waarom zijn luchtlekken zo kostbaar?

  Nu de energieprijzen sinds 2021 bijna verdubbelen, worden bedrijven geconfronteerd met ongekende obstakels bij het beheersen van de operationele kosten en het behouden van hun concurrentievermogen. Inefficiënte machines en onopgemerkte luchtlekken maken deze uitdagingen nog groter, waardoor het energieverbruik toeneemt, de productiviteit daalt en de onderhoudskosten stijgen. De financiële gevolgen van niet-geadresseerde luchtlekken zijn ernstig en leiden tot aanzienlijke energieverspilling, aanzienlijke financiële verliezen en belemmeren de inspanningen om de winstgevendheid te verbeteren.

  De kosten van luchtlekken:

  • Verspilde energie: Ongeveer 80% van de energie in een compressorsysteem gaat verloren door warmteafvoer, waarbij tot een derde van de bruikbare energie verloren gaat door lekken, wat leidt tot exorbitante energierekeningen.
  • Productieonderbreking: Luchtlekken kunnen leiden tot apparatuurstoringen en productiestilstand, waardoor de workflow wordt verstoord en leveringen worden vertraagd, wat leidt tot gemiste omzetkansen.
  • Schade aan apparatuur: Luchtlekken kunnen schade veroorzaken aan machines en apparatuur, waardoor dure reparaties en vervangingen nodig zijn, wat de operationele kosten verder verhoogt.
  • Veiligheidsrisico's: Luchtlekken vormen veiligheidsrisico's voor personeel en apparatuur, wat kan leiden tot ongelukken, verwondingen en boetes, waardoor de financiële verliezen nog groter worden.

  Kosten besparen met de Acoustic Imaging Technology van FLIR

  • Geavanceerde technologie: De FLIR Si124 serie maakt gebruik van geavanceerde akoestische beeldvormingstechnologie, waaronder hoogwaardige hoorbare en ultrasone microfoons, om luchtlekken met ongeëvenaarde nauwkeurigheid te detecteren.
  • Optimaal bandbreedtebereik: Met een bandbreedtebereik van 2 - 65 kHz garandeert de FLIR Si124 nauwkeurige detectie tot zelfs de kleinste lekkages, waarbij valse meldingen tot een minimum worden beperkt en de detectie-efficiëntie wordt gemaximaliseerd.
  • Snelle identificatie en resolutie: De FLIR Si124 is uitgerust met state-of-the-art technologie en maakt snelle identificatie en oplossing van luchtlekken mogelijk, waardoor stilstand en onderhoudskosten worden verminderd.
  • Kostenanalyse in real-time: Projectieve algoritmen in de FLIR Si124 schatten de lekkagekosten in real-time, waardoor bruikbare inzichten worden verkregen om onderhoudsstrategieën te optimaliseren en aanzienlijke kostenbesparingen te realiseren.

  Bekijk producten

  WIlt u meer weten?

  Kies het perfecte Right Si-Series Model

  Wilt u weten welk model het beste bij uw behoeften past? Benieuwd naar de voordelen van akoestische beeldvorming voor uw bedrijf? Benieuwd wanneer uw investering begint te renderen? Neem vandaag nog contact op met uw contactpersoon om een afspraak te maken voor een gesprek! Vraag FLIR's exclusieve Return on Investment calculator aan voor meer informatie.