Onlangs gezocht
  Delivering Energy Management Solutions

  Oplossingen voor energiebeheer van toonaangevende voedingsmiddelenproducent

  INLEIDING

  Strategieën op het gebied van milieu, maatschappij en goed bestuur (ESG, Environmental, Social, Governance) krijgen de overhand nu veel industrieën duurzaamheidsambities proberen te onderbouwen met tastbare acties op weg naar Net Zero.

  Door onnodig gebruik te verminderen, energiezuinige verlichting te implementeren en luchtlekken te elimineren, kunnen bedrijven stappen zetten om CO2-neutraal te worden en besparingen realiseren in een tijd waarin de energieprijzen de pan uit rijzen.

  Volgens het wereldwijde managementadviesbureau McKinsey kunnen initiatieven om het industriële energieverbruik te verminderen een besparing op de energiekosten opleveren van 20 tot 50 procent.

  Als toonaangevende leverancier van omnichannel-producten en -oplossingen kan RS klanten helpen kosten te besparen en het verbruik te verlagen met op maat gemaakte energiebeheerstrategieën, ondersteund door producten van topkwaliteit die zijn ontworpen om activiteiten energie-efficiënt, veilig en productief te houden.

  Voor een internationale voedingsmiddelenproducent die ernaar streeft zijn activiteiten CO2-neutraal te maken, was het werken met een leverancier die zijn duurzaamheidsambities actief ondersteunt de sleutel tot het ontsluiten van verdere energiebesparende initiatieven.

  Een dringend probleem voor de klant was de verlichtingsinfrastructuur die in gebruik was in zijn 20 vestigingen. Aangezien LED-lampen tussen 80% en 90% minder elektriciteit verbruiken dan standaardlampen, zou de overstap naar LED de klant in staat stellen om zijn energieverbruik onmiddellijk te verminderen. Tegen de achtergrond van stijgende energiekosten was het ook belangrijk om de verlichting in het hele bedrijf te kunnen standaardiseren en meer zicht te hebben op het gebruik en de uitgaven.

  Bovendien verloor de klant een aanzienlijk bedrag als gevolg van luchtlekken op zijn locaties. Als belangrijke bron van energieverspilling moesten deze lekken snel worden opgespoord en verholpen.

  Onder leiding van een van onze National Account Managers, Daniel, werd een multidisciplinair team van RS samengesteld. Dit team werkte nauw samen met de engineering-, inkoop- en infrastructuurmanagers van de klant om hun uitdagingen en doelstellingen te bespreken.

  Daniel legt uit: "De klant wilde twee gebieden aanpakken: verlichting en luchtlekken. Het verlichtingsvoorstel werd behandeld als een CAPEX-project en vereiste productstandaardisatie in het hele bedrijf. Door de verlichting centraal te kunnen beheren, zou de klant meer zicht krijgen op de besparingen en meer controle krijgen over de inkoop, die van oudsher op locatieniveau werd gedaan."

  RS werkte samen met de vertrouwde leverancier en toonaangevende verlichtingsleverancier Sylvania om een audit en verlichtingsontwerpvoorstel te leveren, gevolgd door de implementatie van een volledige kant-en-klare oplossing.

  Om het proces te stroomlijnen, fungeerde Account Manager Daniel als het enige contactpunt voor het beheren van relevant papierwerk, aannemers en de productvereisten voor elke locatie. Het verlichtingsproject werd gevolgd door een op maat gemaakt ultrasoon testprogramma om luchtlekkagefouten te identificeren en op te lossen, dat RS over alle locaties van de klant uitrolde.

  Omdat LED-verlichting minder energie verbruikt dan andere verlichtingstypen, werd verwacht dat de ROI binnen 18 maanden tot twee jaar zou worden bereikt. Door de stijgende energieprijzen wordt de terugverdientijd nu echter binnen zes maanden verwacht. Ondertussen brachten de luchtlekonderzoeken lekken aan het licht die 1,5 miljoen pond per jaar kosten. Na het verhelpen zal 11.500 ton CO2 bespaard worden.

  Daniel voegt hieraan toe: "Omdat LED's een langere levensduur hebben, bespaart de klant ook tijd die wordt besteed aan vervanging en onderhoud. Dit is vooral welkom in industriële omgevingen waar de toegang tot verlichting een uitdaging kan zijn en dit mogelijk alleen kan worden uitgevoerd tijdens shutdowns."

  RS werkt met verschillende klanten samen om energiebeheerstrategieën op maat te leveren. Door gebruik te maken van onderzoeken naar energieverliezen, slimme technologie voor een waardevol inzicht in gegevens en een uitgebreide productportfolio die meetoplossingen, warmtebeeldcamera's en timers omvat, stelt RS klanten in staat om het energieverbruik, de CO2-uitstoot en verspilling te verminderen, waarbij de terugverdientijd enkele maanden bedraagt.

  Meer weten?

  Als u wilt weten hoe we met u kunnen samenwerken, neem dan contact op met uw lokale verkoopteam of accountmanager en vraag naar energiemanagement en onze andere reeks oplossingen met toegevoegde waarde.