Machine safety & warning

Machines en procesapparatuur kunnen tijdens het gebruik aanzienlijke gevaren voor het personeel opleveren. De Machinerichtlijn 2006/42/EG dekt het gebruik van elektronische detectie en intelligente veiligheidssystemen. Deze systemen kunnen ervoor zorgen dat machines veilig te bedienen zijn, voldoen aan de gezondheids- en veiligheidswetgeving en een optimale productiviteit leveren. Ons assortiment machineveiligheids- en waarschuwingscomponenten kan u helpen de veiligheid van uw machines te behouden of te verbeteren, zodat het personeel te allen tijde wordt beschermd.

Highlights uit het Machineveiligheid assortiment

Pilz veiligheidsrelais

De marktleider op gebied van veiligheidsrelais. Beschermt machines over de hele wereld. Vind uw ideale relais in ons assortiment.

Bekijk assortiment

Vervangende accessoires

Vervang uw defecte onderdelen zoals handgrepen en andere accessoires om stilstand te voorkomen met het brede aanbod van RS.

Bekijk assortiment

Draaischakelaar accessoires

Alle componenten en aanvullende onderdelen die worden gebruikt in de functie en uitbreiding van draaischakelaars.

Bekijk assortiment

Klaxon sirene bakens

Signaalgevers hebben twee functies. Ze integreren een bakenlamp en een geluidssignaal om een audio- en visueel alarm te vormen.

Bekijk assortiment

Vergrendelings schakelaars

Vergrendelingen worden gebruikt op afschermingen en poorten om ervoor te zorgen dat de sluiting in positie is voordat de machines aan gaan.

Bekijk assortiment

Noodstopknoppen

De meest voorkomende en vaak essentiële veiligheidsoplossing om machinisten te beschermen. Groot assortiment beschikbaar bij RS.

Bekijk assortiment

Lichtgordijnen & balken

Lichtgordijnen zijn een effectieve manier om machines te beveiligen en tegelijkertijd de productiviteit te maximaliseren.

Bekijk assortiment

Veiligheidshekken & deuren

Fysieke bescherming is de primaire verdediging tegen letsel van de operator, hekken of afschermingen helpen uitvaltijd te voorkomen.

Bekijk assortiment

SE noodstoppen

Noodstoppen van Schneider Electric perfect voor bijna elke industriële toepassing.

Bekijk assortiment

Trekkoordschakelaars

Trekkoordschakelaars met spanningsafstelling en geïntegreerde noodstopknop. Voorkom uitvaltijd en installeer ze vandaag.

Bekijk assortiment

Schmersal vergrendelingen

De AZM-serie zorgt voor maximale veiligheid door te voorkomen dat poorten per ongeluk worden geopend wanneer machines actief zijn.

Bekijk assortiment

Laserveiligheidsscanners

De SICK S3xx-veiligheidsscanners bieden een uniek aanpasbare bescherming voor in-/uitgangspunten en gevaarlijke gebieden.

Bekijk assortiment

Veiligheids eindschakelaars

Vind meer dan 300 schakelaars met veiligheidsclassificatie die kunnen helpen uw machines of fabriek elke dag veilig te laten werken.

Bekijk assortiment

Waarschuwingsbakens & sirenes

Bewustmaking dat een proces in werking is, er gevaar dreigt of een alarm is geactiveerd, is essentieel om collega's veilig te houden.

Bekijk assortiment

Contactloze schakelaars

Contactloze schakelaars van Allen Bradley Guardmaster zijn een type schakelaar die werkt zonder het gebruik van geleidende contacten.

Bekijk assortiment

Veiligheidsrelais

Veiligheidsrelais vormen het hart van elk veiligheidssysteem en zorgen ervoor dat de machine alleen draait als de veiligheid in orde is.

Bekijk assortiment