Onderhoud

maakt het verschil

Ondersteuning van de snelle wereld
van een onderhoudstechnicus.

Overgaan naar modern onderhoud

Het tempo van veranderingen in industriële omgevingen, aangedreven door Industrie 4.0 en het Internet of Things, vormen een uitdaging voor moderne onderhoudstechnici. Bij RS begrijpen wij die uitdagingen.

Wij werken met u samen om nieuwe producten, services en technologieën te integreren ter ondersteuning van uw eisen en inkoopbehoeften op het gebied van gepland, preventief en reactief onderhoud. Wij informeren u graag over productievere manieren van werken in verschillende sectoren en bieden u hiervoor de nieuwste technologieën; afgeleverd wanneer u ze nodig heeft. Klik op één van de onderstaande afbeeldingen voor meer informatie.

Focus op de toekomst van onderhoud

Hoe ziet de toekomst van onderhoudstechniek eruit? Ontdek wat sommige van onze toonaangevende leveranciers doen om vooruitstrevend te zijn in modern onderhoud. Ontdek daarnaast de reis van puur machinaal aangedreven machines, tot de technologische revolutie die alles veranderde en waarbij gebruik wordt gemaakt van computers.


Siemens

Open IoT ready data gateway

Het Internet of Things wordt een integraal onderdeel van onderhoudstechniek. Wij werken met Siemens om moderne fabrieken te ondersteunen bij de behoefte aan eenvoudig onderhoud, snelle ontwikkeling en nauwkeurig geïndustrialiseerde functionaliteit. Bekijk enkele van de voordelen van het Siemens IOT2020-systeem voor onderhoudstechnici.

brainboxes

Monitoring de fabrieksvloer

Brainboxes zijn experts op het gebied van connectiviteit en data-conversie. Het team achter Brainboxes zijn zeer ervaren software- en hardwaretechnici en creëren oplossingen waarmee oudere gegevens en protocollen kunnen worden geconverteerd of overgedragen naar USB en Ethernet.

Samen met het operationele team van RS creëerde Brainboxes een unieke oplossing die live productiviteits- en prestatie-informatie biedt. Bekijk onze video voor meer informatie en een inzicht in de moderne uitdagingen van onderhoud en de voordelen van Industrie 4.0.

Focus op gepland onderhoud

Wij weten dat bedrijven, van klein tot groot, verschillende strategieën voor gepland onderhoud hebben. Daarom hebben wij een uitgebreid assortiment producten om u te helpen bij uw onderhoud, ongeacht in welke omgeving u werkt.

Waarom is gepland onderhoud zo belangrijk?

In deze moderne, concurrerende wereld is het belangrijker dan ooit om de nuttige levensduur van een elke schakel te maximaliseren om ervoor te zorgen dat de kosten tot een minimum worden beperkt. Kortom, effectief onderhoud heeft de mogelijkheid om de winst te vergroten en de uitvaltijd te verminderen.


Focus op preventief onderhoud

Verminder uitval van apparatuur met behulp van verbonden producten, die aanvullende informatie kunnen geven over hun status of het proces waarin ze zich bevinden. Bekijk enkele van de belangrijkste producten hier.

Voorspellend onderhoud binnen de productielijn

Zoals bij elke productielijn, is het essentieel dat de apparatuur wordt onderhouden, om falen en kostbare uitvaltijd te voorkomen.
Voorspellend onderhoud kan een aantal problemen helpen voorkomen door een gepland schema in te stellen dat de apparatuur periodiek of continu controleert.


Focus op reactief onderhoud

Onderhoudstechnici staan ​​onder toenemende druk om de zaken soepel te laten verlopen. Ze worden dagelijks geconfronteerd met  uitdagingen, waardoor ze op het juiste moment sne en gemakkelijk toegang moeten hebben tot de juiste producten. Om u daarin te ondersteunen bieden wij flexibele afleveropties, technische ondersteuning en diverse producten. Daarnaast is er DesignSpark - onze online community voor ingeneurs om tips en advies op te zoeken of juist te delen.

Focus op inkoopoplossingen

Ongepland onderhoud en de bijbehorende productie-uitvaltijd is de vloek van de meeste organisaties. Maar dergelijke kosten en inefficiëntie kunnen binnenkort tot het verleden behoren, omdat experts denken dat nieuwe technologie een verschuiving van reactief onderhoud naar voorspellend, slim onderhoud zal veroorzaken.

Dit artikel behandelt de inkoopfocus op MRO en hoe organisaties stilstand kunnen verminderen, kosten kunnen besparen en de productiviteit kunnen verhogen door slim onderhoud uit te voeren.

Tijd om opnieuw na te denken over uw benadering van onderhoud

Het begin van slim onderhoud

Ongepland onderhoud en de resulterende productie-uitvaltijd is de vloek van de meeste organisaties. Deloitte meldt dat dergelijke uitvaltijd de industriële fabrikanten £ 37 miljard [€ 42 miljard] kost en dat 42% van de uitvaltijd wordt veroorzaakt door uitval van apparatuur. Dergelijke kosten en inefficiëntie kunnen binnenkort echter tot het verleden behoren, omdat experts denken dat nieuwe technologie een verschuiving van reactief onderhoud naar voorspellend, slim onderhoud zal veroorzaken. De combinatie van verbonden technologie (het Industrial Internet of Things) die beschikbaar is tegen lagere kosten en betere gegevensanalyse maakt het mogelijk om bijna elke machine te monitoren en fouten te voorspellen voordat dit gebeurt. Hierdoor kunnen organisaties problemen identificeren en uitvaltijd naar eigen inzicht plannen.


Lees meer

Richard Jeffers
Technical Director Noord Europa, RS


Richard heeft een schat aan ervaring in de onderhoudsector, services en infrastructuur. Als medewerker van het Institute of Mechanical Engineers werkt hij namens RS nauw samen met het Group Innovation-team om de ontwikkeling van de evoluerende technische Value Proposition van RS te helpen versnellen.

Toegang tot een reeks sensoren is echter slechts een deel van het totale beeld. "Slim onderhoud is meer dan alleen technologie en producten, het is eigenlijk een manier van denken", zegt Richard Jeffers, technisch directeur Noord-Europa bij RS.

"Het gaat om het anticiperen op mogelijk falen en het nemen van de juiste actie om de impact van die storing op uw activiteiten te voorkomen of te verminderen. Technologie is wat je gebruikt om in te schakelen en het voorspellen van fouten gemakkelijker te maken."

De voorspellende benadering

De eerste stap voor organisaties die hun ongepland onderhoud willen verminderen, is volgens Jeffers, het erkennen van de waarde van een voorspellende aanpak. Deloitte heeft ontdekt dat de tijd die nodig is voor onderhoud dankzij voorspellend onderhoud met 20% tot 50% kan worden verkort, de uptime en beschikbaarheid van apparatuur met 10% tot 20% kan worden verhoogd en de algehele onderhoudskosten met 5% tot 10% kunnen worden verlaagd.

David Baglee
Reader, University of Sunderland


De onderzoeksinteresses van David omvatten geavanceerde onderhoudsbeheerstrategieën, conditiebewakingstechnieken, geavanceerde productietechnieken en technologieën ter ondersteuning van de ontwikkeling van onderhoudsstrategie. Hij is ook lid van the Institution of Engineering and Technology’s Design and Production Sector Executive.

David Baglee is de expert van de University of Sunderland op het gebied van geavanceerd onderhoudsmanagement en lid van de Institution of Engineering and Technology (IET) Design and Production Sector Executive. Hij helpt bij het uitvoeren van het North East Maintenance Forum, dat wordt ondersteund door de University of Sunderland en de IET, en ziet veel meer belangstelling voor slim onderhoud van leden. "De technologie voor slim onderhoud wordt al gebruikt door enkele van de meest vooruitstrevende organisaties, maar de waarde hiervan moet worden bewezen aan andere bedrijven, zodat we een brede acceptatie krijgen", legt hij uit. "Zodra bedrijven het waarderen dat er een duidelijk rendement is op elke investering die ze maken, zullen ze de technologie veel waarschijnlijker gaan gebruiken."

Baglee heeft uit de eerste hand de impact gezien die slim onderhoud op organisaties kan hebben en is ervan overtuigd dat de veranderingen snel zullen zijn. "Sommige van de bedrijven waarmee ik heb gewerkt hebben slim onderhoud geïntroduceerd en hebben na slechts twee of drie maanden verbeterde productiviteit en kostenbesparingen gezien", zegt hij.

"Binnen de komende vijf tot acht jaar komen we dicht in de buurt van volledig voorspellend onderhoud in het VK - het tempo van verandering, met name bij grote tot middelgrote bedrijven, is zo snel."

“Er zal een uitdaging zijn om enkele van de kleinste bedrijven te converteren, waar er mogelijk de meeste weerstand is tegen verandering, gebrek aan contanten om in technologie te investeren of waar de winsten die investering op de korte tot middellange termijn niet noodzakelijk de moeite waard maken, "zei hij. toevoegt. "Grotere bedrijven sturen echter de verandering en als kleinere bedrijven deel willen uitmaken van de bredere toeleveringsketen, zullen ze moeten doorgaan.”

Activabeheer

Richard Jeffers gelooft dat het voor organisaties van cruciaal belang is om onderhoud te zien als onderdeel van een algemene agenda voor activabeheer. "Onderhoud moet deel uitmaken van een holistische benadering van uw vermogen, zoals hoe u ze koopt, hoe u ze beheert en ten slotte een verwijderingsstrategie", legt hij uit. "Dit alles, inclusief onderhoud, vereist een strategie waaraan u en uw team kunnen werken zodat iedereen weet wat ze proberen te bereiken. "Als u bijvoorbeeld een oud, end-of-life actief heeft dat bijna op is, kunt u eenvoudigweg elk laatste beetje werk eruit persen voordat het wordt vervangen en kiest u een" run to fail "-aanpak," hij voegt toe. "Als u echter een midlife-asset hebt, wilt u misschien veel preventief onderhoud doen om het leven van die asset uit te breiden en zo min mogelijk ongeplande uitvaltijd hebben." Voor veel organisaties en hun onderhoudsteams is de grote vraag rond slim onderhoud is waar te beginnen. Voor veel bedrijven werkt de test- en leerbenadering het beste als individu en de organisatie als geheel bepaalt de beste oplossingen voor hun behoeften. "Ik heb onlangs de logistieke site van een klant bezocht en ze hebben een zeer verstandige aanpak gevolgd om slim onderhoud in het bedrijf te introduceren", herinnert Jeffers zich. "Ze hadden ongeveer 800 motoren in hun gebouw maar hadden 13 geïdentificeerd die cruciaal waren voor hun activiteiten, dus hebben ze temperatuur- en trillingsensoren op die motoren gezet om het onderhoudsteam te waarschuwen als ze falen. Dit is een proef, maar het bedrijf zal in de loop van het volgende jaar de technologie naar andere motoren gaan gebruiken, zoals de technologie bewijst. "Volgens Baglee, zodra slim onderhoud is geïntroduceerd, merken veel bedrijven dat hun activa 'overbehouden zijn' in het verleden. "Door technologie hun onderhoudsplanning en planning te laten uitvoeren, hebben bedrijven ontdekt dat ze de hoeveelheid onderhoud die ze aan het uitvoeren zijn kunnen verminderen", zegt hij. "Vaak gaat het om een ​​cultuuromslag, omdat het betekent dat we afstand nemen van de dingen die ingenieurs natuurlijk altijd al hebben gedaan, maar die verandering zal de bedrijfsresultaten ten goede komen. "Een farmaceutisch bedrijf waar ik vorig jaar mee samenwerkte, heeft nu een training voor data-analyse en diagnostiek voor zijn onderhoudsmonteurs ingevoerd om ze de vaardigheden te geven die nodig zijn om het meeste uit slimme technologie te halen.”

Producten en expertise

Voor veel organisaties is er behoefte aan expertise en toegang tot kennis die hen helpt nieuwe technologie toe te passen. Recent onderzoek van RS en het Chartered Institute of Procurement and Supply heeft aangetoond dat 54% van de inkoop- en leveringsprofessionals in de onderhouds-, reparatie- en operationele functie toegang willen hebben tot kennisdiensten van leveranciers, niet alleen van de producten. "RS biedt een reeks sensoren voor klanten die hun slimme onderhoudsstrategie willen toepassen en mogelijk maken", zegt Jeffers. "Maar we hebben ook expertise binnen het bedrijf om klanten te helpen het IIoT te begrijpen en optimaal te benutten. We gebruiken deze technologie in ons eigen magazijn in Nuneaton, dus we hebben uit de eerste hand kennis van de technologie in de praktijk.”
Toonaangevende merken

Wij werken samen met diverse toonaangevende merken en bieden u een breed assortiment voor al uw onderhoudsbehoeften.