Het verhaal achter het merk: Cypress Semiconductor

Er bestaat geen enkele plek waar wel mensen zijn, maar geen chip van Cypress.

U hoeft maar plaats te nemen achter het stuur van een auto van een bekend merk of een mobiele telefoon uit uw zak te halen en u ervaart het werk van Cypress Semiconductor.

Cypress is een van onze toonaangevende leveranciers en een enorm wereldwijd opererend bedrijf dat draadloze en microcontrollertechnologieën van wereldklasse ontwerpt en fabriceert. Het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in Californië en heeft kantoren over de hele wereld.

Om voorop te kunnen lopen in de technologie moet een bedrijf passie en toewijding tonen en hard werken om dit waar te maken.

Het is tijd om kennis te maken met een van de leiders achter het merk.

“Hoi, ik ben Alan Hawse...”

Cypress first image set

Alan Hawse, geboren en getogen in Kentucky, is de Senior Vice President of Software and Solutions bij Cypress. Hij omschrijft zichzelf als een Cypress-evangelist en werkt al 26 jaar bij het bedrijf.

Zijn ongeëvenaarde kundigheid op het gebied van engineering en zijn productkennis hebben gezorgd voor een gevarieerde carrière bij Cypress – hij heeft zichzelf via alle technische posities op de carrièreladder omhoog gewerkt!

Alan heeft een diploma in elektrotechniek van de Universiteit van Kentucky en hij volgde een master aan het Georgia Institute of Technology in Atlanta. Hij heeft altijd geprobeerd zoveel mogelijk over van alles te leren en als kind wilde hij zelfs alle boeken lezen die ooit geschreven zijn.

Naast zijn grote honger naar kennis is het ook Alans ambitie om de volgende generatie technici te onderwijzen en te beïnvloeden.

De evangelist van Cypress

Het werk van Cypress raakt de levens van vele mensen. Het bedrijf heeft meer dan een miljard PSoC-apparaten en meer USB-controllers dan welk ander bedrijf ook geproduceerd en distribueert bovendien elk kwartaal honderden miljoenen chips.

Alans invloedrijke PSoC MCU-trainingsvideo's zorgen ervoor dat Cypress zich onderscheidt van de concurrenten. Met deze video's leren mensen over de hele wereld hoe ze de producten moeten gebruiken. Alans passie voor ontwikkelen en onderwijzen is door meer dan 1,5 miljoen mensen wereldwijd bekeken.

Hij beïnvloedt echter niet alleen via het scherm. Alan vliegt de hele wereld rond om mensen te leren hoe ze chips, boards en software moeten gebruiken en hij heeft meerdere lesboeken geschreven om het leerproces te ondersteunen.

Hij legt uit: "Voor mij is er niets belangrijker dan onderwijs. Technici raken niet gemotiveerd door geld, maar door het absolute plezier van het oplossen van een puzzel en het bedenken hoe dingen zouden kunnen en moeten zijn."

Zijn passie voor onderwijs en het inspireren van mensen begon in zijn tienerjaren, toen hij les gaf aan de Universiteit van Kentucky – waar hij later zelf zou studeren.

 "Een technicus zijn zit heel diep in mijn DNA verankerd", legt hij uit. "Er gaat geen dag voorbij in mijn leven dat ik niet iets heb onderzocht.

Werken met RS

cypress second image set

Cypress is al jaren een van onze belangrijkste leveranciers. Als voorstanders van het inspireren van meer jongeren om te leren over engineering hebben wij ons tot doel gesteld het trainingsmateriaal van Alan en de reeks producten van Cypress toegankelijk te maken voor een nog groter publiek.

"RS handelt om de juiste redenen en het bedrijf wil nieuwe dingen uitproberen", aldus Alan. "Ik geloof dat dat sterk blijkt uit hun online aanwezigheid, en zeker uit de aanwezigheid op beurzen. Dat is wat het zo leuk maakt.

"Ik wil mensen leren hoe ze onze PSoC-producten kunnen gebruiken en RS is uitermate toegewijd om mij hierbij te helpen.

"Mijn persoonlijkheid is in synergie met RS – dat is waarom ik graag met ze samenwerk. De projecten die wij samen hebben gedaan, hebben echt het beste in me naar boven gehaald."

66

Een technicus zijn zit heel diep in mijn DNA verankerd.


99

Zijn carrière bij Cypress

Alan begon in 1992 bij het bedrijf en verhuisde van zijn thuisstad naar Silicon Valley om daar te werken. Later besloten hij en zijn vrouw om terug te keren naar Kentucky, waar ze dichter bij hun familie konden zijn.

Cypress first image set

De CEO besloot om het bedrijf uit te breiden door een ontwikkelingscentrum op te zetten in Lexington en zo de toewijding aan de verbondenheid met de technici van de toekomst te tonen – hij wilde Alans talent voor engineering en probleemoplossing niet kwijtraken.

Alan behoort tot de kleine groep werknemers bij Cypress die de koers van de PSoC-producten heeft gewijzigd – met zijn energie en toewijding in zijn PSoC MCU-trainingsvideo's heeft hij bijgedragen aan het succes van de PSoC 4.

Alan zegt: "Wij hebben op dit moment zo'n 50 werknemers in Lexington en wij nemen regelmatig de beste mensen van de Universiteit van Kentucky aan.

"Hoewel ik handig ben in het oplossen van problemen met computers, is het de geweldige klantervaring die het verschil maakt bij Cypress en waar ik enorm veel energie in heb gestoken. De wereld zit vol met een heleboel slimme mensen en een heel stel daarvan werkt bij Cypress."

Lees na het verhaal over Alans leven en zijn carrière bij Cypress meer over het nieuwste PSoC 6-product. Ontdek bovendien een aantal van de opmerkelijke prestaties die wij delen en ondersteunen met "For the inspired".

Bekijk meer van onze inspirerende verhalen:

Klant

Verder gaan dan bionica

Ontdek Ben Ryan's bijzondere verhaal over de ontwikkeling van unieke prothetische technologie.

Klant

De ontwikkeling van een jongensdroom

Ontdek hoe Dave Moulds ambitie ertoe heeft geleid dat Team Carbide een winnende vechtrobot heeft gebouwd!