Een wereldrecord vestigen met de verbeelding van kinderen

Rube Goldberg
De Rube Goldbergmachine is ons grootste project tot nu toe en is een eerbetoon aan 2018 als het Jaar van de Techniek, een initiatief van de overheid om het wonder van de machinebouwindustrie te vieren.

Er wordt altijd gezegd dat twee meer weten dan één, dus wat zou er mogelijk zijn met honderden? De makers van het populaire YouTube-kanaal Kids Invent Stuff, Ruth Amos en Shawn Brown, wilden dat weten. Sinds dat ze in 2018 in het EW BrightSparks programme finaliste was voor het maken van de StairSteady, heeft uitvindster Ruth de grenzen in de branche steeds verder verlegd, deze keer door een Guinness World Record te breken!

Ruth en Shawn stelden zichzelf voor de waanzinnige uitdaging een enorme Rube Goldbergmachine te bouwen door de ingenieuze en creatieve ideeën te combineren van kinderen in het UK tussen de vijf en elf jaar, die 600 ideeën opstuurden. Door de beste concepten van hun kijkers samen te brengen, hebben Ruth en Shawn een wereldrecord gevestigd door het grootste aantal ideeën van kinderen te combineren om de machine te maken, met 60 ontwerpen die bij de creatie ervan zijn gebruikt.

De Rube Goldberg-uitdaging aangaan

Wat is een Rube Goldbergmachine? Reuben Lucius 'Rube' Goldberg is vernoemd naar de striptekenaar die het concept heeft uitgevonden. Het is een toestel of apparaat dat een kettingreactie van gebeurtenissen gebruikt om een zeer eenvoudige taak op een te ingewikkelde manier te voltooien.

In november gingen Ruth en haar partner van het Institute of Imagination in Londen de doe-het-zelfuitdaging aan met de vooralsnog grootste taak voor Kids Invent Stuff, om de belangstelling van jonge mensen te wekken en de volgende generatie technici te inspireren.

Na een week onvermoeibaar te hebben gewerkt om alle individuele ideeën op te zetten en te testen, met de steun van vrijwilligers van RS en de donatie van RS PRO-producten om deze te helpen ontwikkelen, was de uitdaging een succes. Ruth en Shawn verschenen zelfs op de BBC om hun evenement live op de landelijke tv te promoten!


The One Show

Wat was het begin van Ruth's reis door de techniek?

Tijdens haar GCSE's werd Ruth voor het eerst geïnspireerd om haar technische carrière na te streven, nadat ze op slechts 15-jarige leeftijd een revolutionair product had gemaakt.

Haar leraar stelde haar voor een uitdaging om mensen met beperkte mobiliteit te helpen hun trap te gebruiken, omdat zijn vader net een beroerte had gehad en dat was toen Ruth de StairSteady ontwierp.

Haar betrokkenheid bij de techniek nam daarna een vogelvlucht, nadat ze in 2006 de prijs voor Young Engineer of the Year in Groot-Brittannië voor haar uitvinding won. Het product werd later in april 2008 op de nationale gezondheidszorgbeurs Naidex geïntroduceerd en StairSteady Ltd kwam in september 2008 in de handel. Later won ze Best Established Product van de British Healthcare Trade Association in 2013.

Tien jaar nadat ze het product heeft uitgevonden, is het nog steeds een groot deel van haar leven, omdat ze de directeur van StairSteady Ltd is en het product in het UK wordt geproduceerd en verkocht.Ceo and team

Een inspiratie voor andere jonge technici

Naast het goed bekeken YouTube-kanaal van Shawn, Kids Invent Stuff, is Ruth al 12 jaar ambassadeur van STEM om techniek onder jonge mensen te bevorderen. Ze zat ook in de klas van BrightSparks van 2018 – een programma dat wij samen met Electronics Weekly doen om de 30 beste technici van het land onder de 30 jaar te eren.

Ze is met vele andere prijzen erkend, waaronder de Young Star Award van Women of the Future, en ze was de jongste persoon die ooit te zien was op Management Today's 35 Women Under 35 - de langst lopende lijst met jong vrouwelijk zakelijk talent van het land.

“Als kind was ik graag bezig met het maken en ontwerpen van dingen", vertelt ze. "Ook al ben ik iets later in de techniek terechtgekomen, het is echt belangrijk dat wij kinderen veel eerder inspireren. Daarom vinden wij het belangrijk om hen te benaderen met Kids Invent Stuff wanneer ze tussen de vijf en elf jaar oud zijn.

66

Het is echt belangrijk dat wij kinderen veel eerder inspireren. Daarom vinden wij het belangrijk om kinderen tussen vijf en elf jaar te benaderen.


99
“Veel jonge mensen kijken naar YouTube, dus het is een geweldige manier om ze erbij te betrekken. In tegenstelling tot traditionele tv krijgen ze de kans om hun stem te laten horen doordat het een interactiever platform is.

“De Rube Goldbergmachine is ons grootste project tot nu toe en is een eerbetoon aan 2018 als het Jaar van de Techniek, een initiatief van de overheid om het wonder van de machinebouwindustrie te vieren.

Wij hebben echt veel plezier beleefd bij het werken met RS aan dit project en ze hebben ons ondersteund met een enorme hoeveelheid producten, die essentieel waren voor de uitdaging.”

Zie de Kids Invent Stuff Rube Goldbergmachine in actie om de ideeën van de kindertechniek tot leven te brengen en meer te weten te komen over Kids Invent Stuff. Wilt u meer van Ruth zien in de klas BrightSparks van 2018, bekijk dan ons verhaal dat een eerbetoon was aan International Women in Engineering Day.

Vindt u het leuk om over Ruth te lezen? Dan zijn deze misschien ook interessant:

Onderwijs

Het doorbreken van stereotypen

Ontmoet onze vrouwelijke finalisten van het EW BrightSparks-programma van 2018 ...

Onderwijs

Vrouwen in techniek

Deze inspirerende vrouwen bespreken hun succesvolle loopbaan in techniek...