Hoe een hologram de mens kan helpen

Zac - een nieuwe holografische thuisbutler.

Wij hebben allemaal wel eens het gevoel dat het moeilijk is om het tempo en de eisen van het moderne leven bij te benen. Wij zijn voortdurend bezig: met werken, sporten, het huishouden, een sociaal leven - er blijft maar weinig tijd over om te ontspannen. Daarom zijn wij altijd op zoek naar manieren om het leven gemakkelijker te maken.

Technologie kan hierbij helpen. Een systeem dat tijd, energie en geld kan besparen en zorgen kan wegnemen, zou mensen meer tijd geven voor de belangrijkere dingen in het leven.

Dat is waarom de Franse startup Vivoka Zac introduceert - een nieuwe holografische butler.

Zac staat tot uw dienst

Zac the raccoon

Zac is een hologram-assistent in de vorm van een wasbeer en ontworpen zodat mensen hun volledige huis kunnen besturen met enkel hun stem: van de verlichting, gordijnen en entertainment tot beveiliging en verwarming.

Dat betekent dat Zac afstandsbedieningen, apps of kastjes voor het bedienen van uw aangesloten apparaten overbodig maakt. U kunt met één intuïtieve en eenvoudige gebruikersinterface met alles communiceren.

Deze technologie kan huizen beveiligen door op afstand te werken met alarmen, camera's, sirenes en bewegingsmelders, maar ook energie besparen door het energieverbruik van elk aangesloten apparaat te meten en de elektriciteitskosten te voorspellen. Het systeem kan zelfs een nieuw scenario creëren om energie te besparen, zoals het licht uitdoen en de verwarming lager zetten wanneer iemand een kamer verlaat. Bovendien kan Zac u waarschuwen wanneer de batterij bijna leeg is of als er een storing is, en zelfs de waterkoker voor u aanzetten.

Zac kan daarnaast ook helpen om het leven van mensen met verminderde mobiliteit te transformeren – deze mensen kunnen onafhankelijker van anderen leven omdat ze hun huis met spraakopdrachten kunnen bedienen.

De wereld veroveren

Ceo and team

Vivoka's CEO en medeoprichter William Simonin heeft drie jaar geleden met een aantal vrienden het bedrijf in Metz opgezet, en het bedrijf is sindsdien blijven groeien. Hun doel is om de beste kunstmatige intelligentie-assistent ter wereld te creëren.

Het team van Vivoka heeft zich laten inspireren door J.A.R.V.I.S. (Just A Rather Very Intelligent System), een superslim computersysteem uit Marvels Iron Man. Ze gaven Zac de vorm van een wasbeer om de nieuwe huisgenoot een vriendelijk uiterlijk te geven.

66

Een van onze ambities is om Zac geschikt te maken voor gebruik in hotels


99


In januari 2018 was Vivoka aanwezig op de Consumer Technology Association (CES) in Las Vegas in de Verenigde Staten, waar Zac aan de wereld werd voorgesteld. De CES-tentoonstelling is een internationale beurs waar innovaties van de volgende generatie aan de consument worden gepresenteerd. Het is een evenement voor mensen die geïnteresseerd zijn in consumententechnologieën en is al 50 jaar hét platform voor vernieuwers en baanbrekende technologieën.

Wij helpen graag startups, daarom hebben wij onze ondersteuning aangeboden om Vivoka te helpen deze nieuwe technologie op CES te demonstreren. In één week op de beurs is er meer aandacht voor Zac gecreëerd dan in het hele jaar ervoor.

"RS heeft ons geholpen bij verschillende stadia van Zacs creatie," aldus William. "Elke foute beslissing kan veel tijd en geld kosten, maar dankzij het partnerschap met RS en het voordeel van hun technische ondersteuning kunnen wij de juiste beslissingen nemen voor prototyping en het maken van connecties in de branche."

Wanneer kunnen wij Zac ontmoeten?

Zac in home

Vivoka heeft de afgelopen drie jaar gewerkt aan het creëren van deze technologie, van het concept tot aan het prototype dat er nu is - maar Zac is nog in ontwikkeling.

"Een van onze ambities is om Zac geschikt te maken voor gebruik in hotels," aldus William. "Zac zou dan kunnen vertalen voor mensen die verschillende talen spreken, om bijvoorbeeld een taxi te bestellen of een restaurant te vinden."

Zac is nu nog niet beschikbaar, maar het systeem is zo goed als klaar en Vivoka hoopt binnenkort Zac te kunnen introduceren op de markt.

Bekijk de video om Zac in actie te zien en van William meer te horen over de achtergrond van de uitvinding. Ga voor meer informatie over Vivoka naar de website.

Bekijk meer van onze inspirerende verhalen:

Klant

Toekomstige ingenieurs onderwijzen

Een ingenieur of uitvinder worden is meer dan een carrièrekeuze - voor Norbert Heinz was het zijn jeugdambitie.

Klant

Verder gaan dan bionica

Ontdek Ben Ryan's bijzondere verhaal over de ontwikkeling van unieke prothetische technologie.