Mayku vindt de eerste fabriek voor op tafel uit

Koop nu


Toen Ben Redford, directeur en medeoprichter van start-up fabrikant Mayku, ons vertelde dat hij nog voordat hij een tiener was de ijsjesverkoper op zijn school al bijna failliet had laten gaan, wisten wij dat wij echt even naar zijn verhaal moesten luisteren.

Toen hij nog op school zat, verdiende de in Manchester geboren Ben (30) zo veel geld door snoep te verkopen aan zijn medescholieren, dat hij z’n vrienden in dienst nam om hem te helpen z’n winst naar huis te dragen. Zijn ondernemersgeest heeft zich sindsdien alleen maar verder ontwikkeld.

Nadat hij van zijn school te horen had gekregen dat hij alleen nog maar snoep zou mogen verkopen als hij het zelf maakte, maakte Ben hiervoor zijn eerste vacuümvormer, al zegt hij er meteen bij dat het geen topproduct was - net als z’n snoepjes! Maar dit was zijn eerste stap op weg naar het ontwikkelen van het eerste product voor Mayku, de FormBox – die hij samen met Alex Smilansky, medeoprichter en CEO van het bedrijf, heeft ontwikkeld.

Het uitvinden van producten was iets waar Ben altijd al vol passie mee bezig was, en hij liet geen kans onbenut. Zijn drive om te innoveren en ontwerpen ontstond al in zijn kindertijd – hij vertelt dat hij altijd al graag dingen uit elkaar haalde, zelfs zijn eigen speelgoed.

Na de middelbare school begon Ben aan een studie architectuur, maar stapte na een jaar over naar Goldsmiths, Universiteit van Londen, voor een studie design. Hier ontstond het idee voor zijn revolutionaire product.

Tijdens een opdracht om een huishoudelijk apparaat te veranderen in een product waarmee je iets kunt maken, veranderde hij een wasmachine in een rotatiegietmachine. Zonder het te weten, kwam hij zo al één stap dichter bij het ontwikkelen van zijn product.


imogen

Na zijn afstuderen ging hij aan de slag bij een digital agency in Londen – maar zelfs daar was hij druk bezig met het uitvinden van een fysiek product voor gebruik met de software.

Door zijn passie voor ontwerpen, uitvinden en innoveren raakte Ben in de jaren die volgden betrokken bij een eindeloze stroom opwindende projecten. Hij creëerde talloze succesvolle campagnes op Kickstarter, een wereldwijd crowdfundingplatform, waaronder de met het internet verbonden robots Olly en Polly, die tweets konden omzetten in snoepjes of geuren, en Projecteo – de piepkleine Instagram-projector die foto's vanuit de app kon omzetten naar een frame van een 35-mm Kodak-diafilmpje.

Zijn Olly en Polly projectteam won zelfs de Ideal Home Inventor Award, waardoor hij live op de Britse tv kwam en wereldwijd trending was op Twitter!

Maar enige tijd later viel tijdens een reis naar China om Projecteo verder te ontwikkelen het laatste puzzelstukje op zijn plaats, toen Ben de traditionele industriële vacuümvormers aan het werk zag in fabrieken – rond die tijd was 3D-printen ook in opkomst.

Zo kwam het dat Ben, met een verzameling onderscheidingen en prestaties op zijn naam, in 2015 Mayku oprichtte samen met zijn oud-collega en vriend Alex.

Ben en Alex maakten uiteindelijk de FormBox; Een vacuum-vormer in tafelformaat die zij maakten door gebruik te maken van een normale stofzuiger en componenten van RS.Ben liet de zekerheid van zijn baan achter zich en haalde Alex een paar maanden later over om dat ook te doen. Het daaropvolgende jaar werkten ze aan een prototype van hun uitvinding bij Makerversity – een eclectisch, gedeeld kantoor in het prachtige pand van Somerset House in Londen.

In deze samenwerkingsomgeving voor makers in het hart van de stad, werkten Ben en Alex aan de versmelting van design en techniek. En daar ontwikkelden ze uiteindelijk de FormBox; een desktop-vacuümvormer, die ze bouwden met een simpele stofzuiger voor in huis en onderdelen van RS.

TDe FormBox kan worden gebruikt met een scala aan materialen, zoals beton, kunststof, klei of gips, om fantastische vormen te creëren in alle vormen en maten – voor bedrijven, projecten, prototypes of hobby's.

Tweeënhalf jaar na oprichting is Mayku inmiddels verhuisd naar het huidige kantoor in Shoreditch, in het noordoosten van Londen. Ze werken nu met een team van acht mensen, waaraan er binnenkort nog twee worden toegevoegd, en Ben vertelt dat het kantoor nu - na slechts acht maanden - eigenlijk alweer te klein is geworden.

Mayku FormBox


FormBox

De producten van Mayku worden ontworpen en ontwikkeld in het hoofdkantoor in Londen, maar geproduceerd in China. De eerste 1700 FormBoxes werden verkocht via Kickstarter, maar inmiddels zijn er wereldwijd al 3000 in gebruik.

De vastberadenheid van Ben en Alex is inspirerend en daarom zijn wij ontzettend blij dat wij gaan samenwerken met Mayku. Wij hebben onlangs de Mayku FormBox geïntroduceerd bij RS en wij vinden het geweldig dat wij hen kunnen ondersteunen in hun ambitie om gewone mensen de mogelijkheid te geven hun eigen dingen te maken.

Transformeer de manier waarop u werkt met de FormBox van Mayku.

Belangrijkste kenmerken:
• Gemakkelijk in gebruik
• Maak snel prototypes, uitbesteden is niet meer noodzakelijk
• Klein in formaat, groot in mogelijkheden
• Ondersteund meerder materialenSeveral material options
• Werkt nauw samen met uw 3D-printer
• EU stekker

Koop nu

Bekijk meer van onze inspirerende verhalen:

Klant

De ontwikkeling van een jongensdroom

Ontdek hoe Dave Moulds ambitie ertoe heeft geleid dat Team Carbide een winnende vechtrobot heeft gebouwd!

Klant

Verder gaan dan Bionica

Ontdek Ben Ryan's bijzondere verhaal over de ontwikkeling van unieke prothetische technologie.