Drusillas Park onderhouden – een kleine dierentuin met grote prioriteiten

Customer Voices
In deze baan blijf je altijd leren. Zelfs na 35 jaar ervaring volg ik nog opleidingen om bij te blijven met training en nieuwe technologieën.

Onderhoud wordt algemeen beschouwd als een klus voor productielijnen en zware machines, maar het zal u verbazen als u hoort waar dit nog meer van vitaal belang is, zelfs op de plaatsen die u het minst verwacht.

Colin Hartley is zo'n technicus die niet in een typische industriële omgeving werkt, maar in plaats daarvan heeft hij een aantal interessante collega's op zijn werkplek.

Hoewel ze misschien niet veel zeggen, maken ze hem altijd aan het lachen en zijn altijd geïnteresseerd in wat hij aan het doen is – en sommigen vinden het zelfs leuk om dichtbij te komen en persoonlijk contact te hebben!

Colin werkt als technicus in Drusillas Park, een kleine dierentuin met familieattracties en al acht jaar klant zijn bij de RS - zijn onderhoudsklussen worden tot leven gebracht door de ongelofelijke dieren waarmee hij zijn dagen deelt.

Met duizenden bezoekers, honderden dieren en tientallen attracties om voor te zorgen, is tijd cruciaal en Colin heeft een zeer belangrijke taak om het hele park soepel te laten lopen.

Niet de onderhoudstaken die u gewend bent...

Colin, een elektrotechnisch ingenieur met meer dan 35 jaar ervaring, werkt al bijna drie jaar op het park. Hij koopt vitale producten van RS om ervoor te zorgen dat de attracties, dierenverblijven en andere delen van het park efficiënt blijven werken. Zijn uitgebreide boodschappenlijst voorziet hem in alles van drukknoppen en leds tot gereedschap, schakelaars en kachels.

Samen met andere leden van het onderhoudsteam onderhoudt hij de elektra voor het hele park, van de meer praktische toepassingen zoals beveiligingscamera's en verlichting, tot de openbare displays en watervoorzieningen die Drusillas Park tot een leuke en spannende plek maken om te bezoeken.

Terwijl hij werkt volgens een gepland onderhoudsschema, wordt het grootste deel van zijn dag bepaald door reactieve taken. Werken met dieren en het publiek betekent dat hij snel moet reageren wanneer dingen niet naar behoren werken. En daarom kiest Colin voor de hulp van RS Components: "Met RS vinden we het erg leuk dat we kunnen bestellen wat we nodig hebben en het de volgende dag krijgen, wat voor ons erg belangrijk is omdat we altijd aan de dieren moeten blijven denken".

Maar naast de druk waarmee hij wordt geconfronteerd om alles in het park efficiënt draaiende te houden, brengt Colin zijn dagen in het park door met zijn harige, vierbenige  en opgewonden wezens om zijn onderhoudswerk een beetje bijzonder te maken.

"Sommige dieren zijn erg nieuwsgierig", grijnst hij. "De doodshoofdaapjes zitten op je schouder en proberen je gereedschap te stelen als het niet wordt gebruikt!

Customer Voices

Wat doet een elektricien om dieren te helpen?

In Drusillas Park staat het welzijn van de dieren voorop. Vooral in de winter moet Colin ervoor zorgen dat de dieren warm zijn, omdat sommige dieren uit exotische klimaten komen en niet goed bestand zijn tegen lage temperaturen, Dus als een verwarming uitvalt, moet hij snel handelen.

Daarnaast zorgt hij ervoor dat alle beveiligingscamera's werken, zodat de dierenverzorgers de veiligheid van de dieren in de dierenverblijven in de gaten kunnen houden. Dit geldt ook voor de UV-verlichting in de dierenverblijven, zodat de dieren de lichtbron krijgen die ze nodig hebben - vooral in de winter, wanneer er minder natuurlijk zonlicht is.

Customer Voices

En het zijn niet alleen dieren - onderhoud is ook belangrijk voor bezoekers...

Naast de dierenverblijven beschikt Drusillas Park over attracties en speeltuinen - maar net als de dieren is het de taak van Colin om ervoor te zorgen dat bezoekers de beste tijd hebben.

Het meeste attractieonderhoud wordt gedaan voordat het park wordt geopend, zodat hij snel en zonder publiek in de buurt kan werken - wat betekent dat de attracties tijdens de openingstijden weer normaal kunnen werken.

Er is een gebied waar het publiek enkele dieren kan aaien. Daar onderhoudt hij kranen en handdrogers, zodat mensen hun handen kunnen wassen na interactie met de dieren. Ook zijn er interactieve displays verspreid over het park die de mensen kunnen gebruiken. Deze bevatten een groot aantal elektrische componenten, zoals knoppen en regelkasten.

66

Sommige dieren zijn erg nieuwsgierig. De doodshoofdaapjes zitten op je schouder en proberen je gereedschap te stelen als het niet gebruikt wordt!99
Altijd aanpassen aan veranderingen en uitdagingen...

De aard van het onderhoud betekent dat er voortdurend veranderingen en nieuwe dingen te leren zijn, dus om er zeker van te zijn dat hij zijn werk altijd effectief doet, werkt ook Colin hard om bij te blijven.

"Met deze baan leer je voortdurend", zegt hij. "Zelfs na 35 jaar volg ik cursussen om op de hoogte te blijven van trainingen en technologieën. Op dit moment gaat het om nieuwe bedradingsvoorschriften die zich richten op het milieu en energiezuinige armaturen. De nieuwe bedradingsvoorschriften traden in januari 2019 in werking.

Colin heeft ook te maken met extra tijdsbeperkingen en overwegingen vanwege het milieu waarin hij werkt. Wanneer hij in een omheind terrein moet komen om iets te repareren of te beoordelen, moeten de dieren om gezondheids- en veiligheidsredenen worden opgesloten, zodat hij alleen met toestemming van een dierenverzorger een omheind terrein betreedt. Voor alle dieren beslissen zij of de dieren eerst uit de leefruimte moeten worden gehaald of dat zij bij hem in de leefruimte kunnen blijven terwijl hij aan het werk is.

Zo gaat hij niet alleen de dagelijkse uitdagingen van andere elektriciens aan, maar voegt hij ook een paar ondeugende maki's en penseelaapjes toe aan de mix en er is zeker geen tijd voor apenstreken!

Colin heeft echter niet alleen te maken met geplande en reactieve onderhoudstaken. Zijn werk helpt om het hele park soepel te laten draaien, zodat iedereen die Drusillas Park bezoekt de best mogelijke ervaring heeft - maar bovenal kan Colin zijn zeer bijzondere collega's gelukkig en comfortabel houden.


Customer Voices

Ontdek Drusillas Park...

Wat in 1922 begon als familiebedrijf, heeft een verlaten boerderij en ruim 5 hectare land omgetoverd tot de bloeiende attractie die het Drusillas Park nu is.

Het park - gevestigd in East Sussex, Engeland - staat bekend als de beste kleine dierentuin van Europa en verwelkomt jaarlijks tussen de 350.000 en 370.000 bezoekers en herbergt vele fantastische dieren, van apen en meerkatten tot pinguïns en rode panda's. Kom meer te weten over de magie van het Drusillas Park.

Gerelateerde producten:

Bekijk enkele van de producten die Drusillas Park bij ons koopt en bekijk hoe ons hoogwaardige assortiment ook uw onderhoudsbehoeften kan ondersteunen.

Gerelateerde artikelen:

Het verhaal van Drusillas Park benadrukt het belang van onderhoud - zelfs op plaatsen die u het minst verwacht - dus als u meer wilt weten, bekijk dan hieronder enkele van onze gerelateerde artikelen. Hier vindt u meer informatie en advies over alles, van nieuwe technologieën tot het laatste nieuws en trends in de sector.
Overstappen op modern onderhoud

Overstappen op modern onderhoud

Wij begrijpen het tempo van de veranderingen in industriële omgevingen en zijn er om de snelle wereld van onderhoudsmonteurs te ondersteunen.

Lees verder

Industriële drukknoppen

Industriële drukknoppen


Ontdek ons uitgebreide assortiment complete units van alle toonaangevende merken - voor al uw toepassingen de juiste drukknop.

Bekijk nu

Nieuwe producten

Nieuw producten

Wat uw missie ook is, wij lanceren constant nieuwe producten en merken om ervoor te zorgen dat u voorop kunt blijven lopen. Ontdek wat er vandaag nieuw is..

Ontdek vandaag

Bekijk dan meer van onze inspirerende verhalen:

Klant

De ontwikkeling van een jongensdroom

Ontdek hoe Dave Moulds ambitie ertoe heeft geleid dat Team Carbide een winnende vechtrobot heeft gebouwd!

Klant

Verder gaan dan Bionica

Ontdek Ben Ryan's bijzondere verhaal over de ontwikkeling van unieke prothetische technologie.