RS Components breidt het Festo-productassortiment voor fabrieksautomatisering uit

Meer dan 10.000* nieuwe producten, waaronder de nieuwste technologieën voor optische sensoren en pneumatische magneetventielen

Brussel, België, 18 Maart 2020:

RS Components (RS), het handelsmerk van Electrocomponents plc (LSE: ECM), een wereldwijde meerkanaals distributeur van industriële en elektronische producten en oplossingen, heeft zijn assortiment producten van fabrikant Festo voor fabrieksautomatisering uitgebreid met meer dan 17.000* artikelen. De nieuwe artikelen omvatten de populairste pneumatische en elektrische productreeksen van Festo, waaronder cilinders, actuatoren, kleppen en pneumatische luchtvoorbereidingsproducten.

RS zal hierdoor veel van de nieuwste technologische producten van Festo kunnen leveren, zoals SOOD- en SOOE-fotocellen en pneumatische VUVS-magneetventielen.

De opto-elektronische SOOD- en SOOE-sensorproductlijnen met laser en led van Festo omvatten diffuse sensoren met achtergrondonderdrukking, zender-ontvangersensoren, reflectiesensoren, reflectiesensoren voor transparante objecten, en contrast- en afstandslasersensoren. De geïntegreerde miniatuur-SOOD-sensoren zijn geschikt voor een grote verscheidenheid aan objectdetectietaken, met name in kleine gesloten ruimten; dankzij de gestandaardiseerde sensorfuncties en herbruikbare montageaccessoires zijn ze uitzonderlijk snel en kosteneffectief. De SOOE-sensoren zijn niet alleen compact en veelzijdig, maar bieden ook alle optische functies voor objectdetectie, van zender-ontvanger tot afstandsmeting, in een identieke sensorbehuizing, voor eenvoudige montage.

De pneumatische VUVS-magneetventielen voor zwaar gebruik van Festo zijn innovatief, veelzijdig, betrouwbaar en eenvoudig te installeren, met een lange levensduur. De circa 20 verschillende producten omvatten de VUVS-L reeks, ontworpen rond een zuigerplunjer met afdichtpatroon, die een debiet tot 2300 l/min. levert, en de VUVS-LK-reeks, met een zuigerplunjer met afdichtring, die een debiet tot 1000 l/min. levert. In-line kleppen kunnen worden gebruikt als losse kleppen of kleppen in een verdeelstuk, en er is een breed scala aan montageopties beschikbaar.

“De ruim 10.000* nieuwe producten die wij aan ons Festo-assortiment hebben toegevoegd, vormen een belangrijke uitbreiding van ons aanbod voor fabrieksautomatisering en smart-productie,” aldus Kristian Olsson, Vice President Industrial Automation and Control bij RS. “Hiermee hebben wij misschien wel het grootste Festo-assortiment van alle high-service distributeurs. Als onestopshop voor Festo kunnen wij machinebouwers meer dan 17.000* artikelen aanbieden, geleverd door één leverancier, waardoor ze tijd én geld besparen.”

*Uitgebreid assortiment momenteel alleen beschikbaar voor klanten in de Benelux, Frankrijk, Duitsland, Italië en het Verenigd Koninkrijk.

Over RS Components

RS Components is een handelsmerk van Electrocomponents plc. Wij bieden meer dan 500.000 industriële en elektronische producten, afkomstig van meer dan 2.500 toonaangevende leveranciers, en bieden een breed scala aan diensten met toegevoegde waarde aan meer dan een miljoen klanten. Met activiteiten in 32 landen verzenden wij meer dan 50.000 pakketten per dag.

Wij ondersteunen klanten gedurende de gehele levenscyclus van het product, of het nu gaat om innovatie en technische ondersteuning in de ontwerpfase, het verbeteren van de time-to-market en de productiviteit in de bouwfase. Ook helpen wij bij het verlagen van de inkoopkosten en het optimaliseren van de voorraad in de onderhoudsfase. Wij bieden onze klanten op maat gemaakte product- en serviceproducten en -diensten die essentieel zijn voor het succesvol functioneren van hun bedrijf en helpen hen tijd en geld te besparen.

Electrocomponents staat genoteerd aan de London Stock Exchange en rapporteerde in het laatste boekjaar eindigend op 31 maart 2019 een omzet van £ 1,88 miljard. Electrocomponents heeft zeven operationele merken: RS Components, Allied Electronics & Automation, RS PRO, OKdo, DesignSpark, IESA en Monition.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website https://benl.rs-online.com/web/.


Perscontact:     

Frank Behrens 
RS Components GmbH
Hessenring 13 b
64546 Mörfelden-Walldorf 
Duitsland

Tel.: +49 6105 401 803

frank.behrens@rs-components.com