RS Components introduceert nieuwe reeks hoogwaardige RS PRO kabels en assemblages

Deze nieuwe, uitgebreide reeks is gericht op IT- en onderhoudstechnici en bestaat uit HDMI-, USB- en AV-kabels

Brussel, België, 10 September 2019:

RS Components (RS), het handelsmerk van Electrocomponents plc (LSE: ECM), een wereldwijde multichannelleverancier van industriële en elektronische producten en oplossingen, heeft onder zijn eigen merk RS PRO een breed scala aan hoogwaardige audio-/video- (A/V) en datakabels, waaronder HDMI-, USB- en andere AV-kabels, geïntroduceerd. Het assortiment is geschikt voor gebruik door onderhoudstechnici en ingenieurs die werkzaam zijn in de IT- en andere AV-toepassingen in een groot aantal markten en toepassingssectoren.

Deze nieuwste RS PRO-serie bestaat uit een uitgebreide reeks hoge-snelheids-HDMI-kabels, die de 4K ultra-high-definition resolutie ondersteunen en ook voorzien zijn van een ingebouwd Ethernet-kanaal en ondersteuning voor ARC (audio retourkanaal) en 3D-weergave. Een belangrijk kenmerk van de kabels is hun goudkleurige contacten, die zorgen voor een hogere kwaliteit afwerking en tegelijkertijd anti-corrosieve eigenschappen bieden.

Varianten in de serie USB-aansluitingen zijn onder andere: A en B, mannelijk en vrouwelijk; micro A en B types; mini-A en -B (zowel 4- als 5-pins types); USB 3.0 -B en -micro varianten; USB 3.1 type C apparaten; en een selectie van USB naar Lightning connector kabels.

De RS PRO-serie omvat ook een brede selectie van alternatieve signaalformaatkabels voor het aansluiten van bronnen op displays, waaronder VGA/SVGA, DVI, DisplayPort en mini-DisplayPort, en een reeks KVM-kabels (toetsenbord/video/muis) voor aansluiting op computers.

Alle HDMI-, USB- en AV-kabels zijn verkrijgbaar via RS in verschillende kleuren en lengtes. Daarnaast omvat het assortiment een serie seriële en parallelle kabels voor oudere toepassingen met verschillende aansluitingen, waaronder: DB25 en DB9 types, samen met 36 Centronics connectoren met zowel standaard als micro varianten beschikbaar.

De RS PRO kabels worden nu in de EMEA en Asia Pacific regio's geleverd tegen een zeer concurrerende prijs en worden geleverd met het RS PRO Seal of Approval, wat betekent dat ze streng zijn getest om te voldoen aan de veeleisende industriële normen

Over RS Components

RS Components is een handelsmerk van Electrocomponents plc. Wij bieden meer dan 500.000 industriële en elektronische producten, afkomstig van meer dan 2.500 toonaangevende leveranciers, en bieden een breed scala aan diensten met toegevoegde waarde aan meer dan een miljoen klanten. Met activiteiten in 32 landen verzenden wij meer dan 50.000 pakketten per dag.

Wij ondersteunen klanten gedurende de gehele levenscyclus van het product, of het nu gaat om innovatie en technische ondersteuning in de ontwerpfase, het verbeteren van de time-to-market en de productiviteit in de bouwfase. Ook helpen wij bij het verlagen van de inkoopkosten en het optimaliseren van de voorraad in de onderhoudsfase. Wij bieden onze klanten op maat gemaakte product- en serviceproducten en -diensten die essentieel zijn voor het succesvol functioneren van hun bedrijf en helpen hen tijd en geld te besparen.

Electrocomponents staat genoteerd aan de London Stock Exchange en rapporteerde in het laatste boekjaar eindigend op 31 maart 2019 een omzet van £ 1,88 miljard. Electrocomponents heeft zeven operationele merken: RS Components, Allied Electronics & Automation, RS PRO, OKdo, DesignSpark, IESA en Monition.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website https://benl.rs-online.com/web/.


Perscontact:     

Frank Behrens 
RS Components GmbH
Hessenring 13 b
64546 Mörfelden-Walldorf 
Duitsland

Tel.: +49 6105 401 803

frank.behrens@rs-components.com