RS Components kondigt nieuwe wereldwijde franchiseovereenkomst aan met Yageo voor passieve componenten

De distributeur tekent met wereldleider op het gebied van chipweerstanden
en andere passieve apparaten

Brussel, België, 4 September 2019:

RS Components (RS), het handelsmerk van Electrocomponents plc (LSE: ECM), een wereldwijde multichannelleverancier van industriële en elektronische producten en oplossingen, kondigt vandaag een nieuwe wereldwijde franchiseovereenkomst aan met Yageo, een wereldleider in passieve componenten.

Een belangrijk producttype dat nu onmiddellijk beschikbaar is bij RS, is Yageo's uitgebreide portfolio van chipweerstanden, met inbegrip van algemene dikfilmcomponenten en flexibele (thin-film) hoge-precisie hoogstabiele weerstanden, componenten voor auto's, stroomsensoren, weerstandsarray netwerken, hoogspannings- en piekstroomweerstanden, RF-dempers en zwavelbestendige apparaten.

Yageo, opgericht in 1977, is een toonaangevende leverancier van passieve componenten, waaronder basis- en speciale versies van weerstanden, condensatoren en draadloze componenten, die zich richten op een breed scala aan toepassingen in verschillende markten, waaronder industriële, alternatieve/hernieuwbare energie, medische, auto- en consumentenapparatuur zoals mobiele telefoons en tablets. Het bedrijf is sinds oktober 1993 genoteerd aan de Taiwan Stock Exchange en heeft wereldwijd verkoop- en productiefaciliteiten. Het bedrijf is momenteel wereldwijd marktleider op het gebied van chipweerstanden en de nummer drie in MLCC-condensatoren.

"Dit is een belangrijke wereldwijde franchiseovereenkomst die betekent dat onze passieve componentenportfolio echt een versnelling hoger wordt", zegt Andy Keenan, Vice President Product Management voor Board Level Electronics bij RS. "Het aan boord brengen van een wereldwijd toonaangevende fabrikant in de vorm van Yageo versterkt onze positie als belangrijke verkoper van chipweerstanden en andere passieve apparaten, waardoor ingenieurs en leden van onze DesignSpark-community een andere alternatieve bron van deze belangrijke componenten krijgen."

Over RS Components

RS Components is een handelsmerk van Electrocomponents plc. Wij bieden meer dan 500.000 industriële en elektronische producten, afkomstig van meer dan 2.500 toonaangevende leveranciers, en bieden een breed scala aan diensten met toegevoegde waarde aan meer dan een miljoen klanten. Met activiteiten in 32 landen verzenden wij meer dan 50.000 pakketten per dag.

Wij ondersteunen klanten gedurende de gehele levenscyclus van het product, of het nu gaat om innovatie en technische ondersteuning in de ontwerpfase, het verbeteren van de time-to-market en de productiviteit in de bouwfase. Ook helpen wij bij het verlagen van de inkoopkosten en het optimaliseren van de voorraad in de onderhoudsfase. Wij bieden onze klanten op maat gemaakte product- en serviceproducten en -diensten die essentieel zijn voor het succesvol functioneren van hun bedrijf en helpen hen tijd en geld te besparen.

Electrocomponents staat genoteerd aan de London Stock Exchange en rapporteerde in het laatste boekjaar eindigend op 31 maart 2019 een omzet van £ 1,88 miljard. Electrocomponents heeft zeven operationele merken: RS Components, Allied Electronics & Automation, RS PRO, OKdo, DesignSpark, IESA en Monition.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website https://benl.rs-online.com/web/.


Perscontact:     

Frank Behrens 
RS Components GmbH
Hessenring 13 b
64546 Mörfelden-Walldorf 
Duitsland

Tel.: +49 6105 401 803

frank.behrens@rs-components.com