RS Componenten voegt de onderhoudslijn voor machines van levensmiddelenkwaliteit toe

Reinigers, smeermiddelen en sprays verlagen het risico op besmetting tijdens onderhoud voor voedselverwerkende bedrijven en cateraars.

Brussel, België, 28 Augustus 2019:

RS Components (RS), het handelsmerk van Electrocomponents plc (LSE: ECM), een wereldwijde distributeur van industriële en elektronische producten en oplossingen, heeft een nieuwe reeks RS PRO- voedingsgeschikte onderhoudsproducten voor gebruik in de voedselverwerkende en cateringsector gelanceerd. Alle RS PRO-voedingsgeschikte producten zijn geregistreerd bij de NSF (National Sanitation Foundation) International, een internationale organisatie voor volksgezondheid en veiligheid, die aantoont dat ze de risico's verminderen. 

Voor de behandeling, bereiding, verwerking en verpakking van levensmiddelen zijn machines nodig met bewegende delen die in contact komen met levensmiddelen. Voor het schoon en gesmeerd houden van deze apparatuur wordt gebruik gemaakt van ‘non-food’ chemische producten. NSF-certificering zorgt ervoor dat dergelijke producten een aanzienlijk lager risico voor de gezondheid opleveren en kan, in combinatie met een robuuste HACCP-accreditatie, bij correct gebruik het risico van verontreiniging van levensmiddelen effectief elimineren. 

RS PRO Foam Cleaner, gebruikt voor het verwijderen van algemeen vuil en vervuiling van machines, is een stabiel schuim dat zich vasthecht aan verticale oppervlakken zonder te druppelen. Het is veilig voor gebruik op kunststoffen, is biologisch afbreekbaar en is gecertificeerd als NSF categorie A1 (algemene reiniger voor gebruik op alle gebieden). 

RS PRO Solvent Cleaner is een zwaar belastbaar oplosmiddel met een krachtige sproeiwerking en goede bevochtigingseigenschappen voor moeilijk ontvettende toepassingen. Het verdampt snel en laat geen residu achter. Het is gecertificeerd als NSF A8 (ontvetter/koolstofverwijderaar voor gebruik in alle ruimtes) en K1 (reiniger/ontvetter voor gebruik in niet-voedselverwerkende ruimtes). 

RS PRO Bearing Grease is een doorschijnend universeel inzetbaar vet voor toepassingen die niet onderhevig zijn aan extreme bedrijfsomstandigheden, waaronder end-of-line-transportbandsmering en lagers van de aandrijfmotor met lage belasting. RS PRO Chain Oil, geformuleerd met PTFE, schuimt op de toepassing om zich vast te hechten aan kettingen en dringt diep in de schakels, waardoor een langdurige smering en corrosiebestendigheid wordt verkregen. Beide zijn gecertificeerd als NSF H1 (smeermiddelen geschikt voor gebruik bij incidenteel contact met levensmiddelen). 

RS PRO Belt Spray (NSF H1) is een zelfklevend smeermiddel dat de grip op aandrijfriemen verbetert, het piepen vermindert en de levensduur van de riem verlengt. Een kleverige smeerfilm verhoogt de trekkracht en voorkomt het wegglijden van de riem. RS PRO Lube Oil (NSF H1) zorgt voor een effectieve anti-wrijvingsfolie en biedt bescherming tegen roest. RS PRO Dry Lube (NSF H1) is een droog smeermiddel voor bewegende delen waar een olieachtig of siliconen smeermiddel niet kan worden gebruikt. Het deponeert een droge, niet-vlekkende PTFE-film, bestand tegen olie en water. RS PRO Siliconenspray (NSF H1) vermindert de wrijving op verpakkingsapparatuur en voorkomt de opbouw van lijmresten op oppervlakken. 

RS PRO Penetrating Spray (NSF H1) is een snelwerkende doordringende olie die helpt om vastzittende bevestigingsmiddelen te verwijderen zonder de kop of schroefdraad te beschadigen. 

RS PRO Label Remover maakt het mogelijk om verpakkingen en transportetiketten te verwijderen van transportcontainers, plastic dozen en verwerkingsapparatuur. Het is gecertificeerd als NSF K3 (lijm/lijmverwijderaar geschikt voor gebruik op alle gebieden).

Deze RS PRO-voedingsgeschikte onderhoudsproducten worden nu verzonden en zijn streng getest om te voldoen aan de veeleisende industriële normen en worden geleverd met een garantie van drie jaar en het RS PRO-keurmerk.

Over RS Components

RS Components is een handelsmerk van Electrocomponents plc. Wij bieden meer dan 500.000 industriële en elektronische producten, afkomstig van meer dan 2.500 toonaangevende leveranciers, en bieden een breed scala aan diensten met toegevoegde waarde aan meer dan een miljoen klanten. Met activiteiten in 32 landen verzenden wij meer dan 50.000 pakketten per dag.

Wij ondersteunen klanten gedurende de gehele levenscyclus van het product, of het nu gaat om innovatie en technische ondersteuning in de ontwerpfase, het verbeteren van de time-to-market en de productiviteit in de bouwfase. Ook helpen wij bij het verlagen van de inkoopkosten en het optimaliseren van de voorraad in de onderhoudsfase. Wij bieden onze klanten op maat gemaakte product- en serviceproducten en -diensten die essentieel zijn voor het succesvol functioneren van hun bedrijf en helpen hen tijd en geld te besparen.

Electrocomponents staat genoteerd aan de London Stock Exchange en rapporteerde in het laatste boekjaar eindigend op 31 maart 2019 een omzet van £ 1,88 miljard. Electrocomponents heeft zeven operationele merken: RS Components, Allied Electronics & Automation, RS PRO, OKdo, DesignSpark, IESA en Monition.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website https://benl.rs-online.com/web/.


Perscontact:     

Frank Behrens 
RS Components GmbH
Hessenring 13 b
64546 Mörfelden-Walldorf 
Duitsland

Tel.: +49 6105 401 803

frank.behrens@rs-components.com