RS Components heeft nu een compacte IR-laser voor gezichtsherkenning op mobiele apparaten op voorraad

VCSEL-technologie zorgt voor een nauwkeurige identificatie door gelijkmatige verlichting

Brussel, België, 29 Mei 2019:

RS Components (RS), het handelsmerk van Electrocomponents plc (LSE: ECM), een wereldwijde meerkanaals distributeur van industriële en elektronische producten en oplossingen, heeft zijn eerste product geïntroduceerd uit de Bidos-productfamilie van Osram Opto Semiconductors. De Bidos PLPVQ940A biedt ontwerpers een compacte, voordelige en homogene bron van gelijkmatige verlichting voor gezichtsherkenning op mobiele apparaten.

Biometrische identificatie biedt een veilig en handig alternatief voor het beheren van steeds complexere wachtwoordportfolio's. De biometrische identificatie maakt gebruik van een camera om unieke kenmerken van een persoon vast te leggen (zoals gezichtskenmerken, het irispatroon of het netwerk van aderen in de handpalm) en deze te vergelijken met beelden die in het systeem zijn opgeslagen. Een overeenkomst ontgrendelt het apparaat.

De Osram Bidos PLPVQ940AOsram Bidos
is ontworpen als lichtbron voor gezichtsherkenning en verlicht het gezicht gelijkmatig, zodat het systeem hoogwaardige beelden kan vastleggen voor betrouwbare identificatie. Omdat infraroodlicht wordt gebruikt, wordt het vastgelegde beeld niet verstoord door omgevingslicht.

Een VCSEL (vertical cavity surface emitting laser) is een lichtbron met een monolithische laserresonator die licht verticaal naar het oppervlak van het halfgeleiderapparaat verspreidt, voor gelijkmatig licht met gerichte straling. VCSEL’s combineren de hoge vermogensdichtheid, homogene verlichting en het eenvoudige pakket van een conventionele IRED (infrared emitting diode) met de smalle spectrale breedte en snelheid van een laser. De bundeldivergentie is smaller, het monteren van doelapparaten eenvoudiger en kostenefficiënter, en de golflengtegevoeligheid voor temperatuurveranderingen is veel minder dan bij een EEL-diode (edge emitting laser). De efficiëntie van koppeling met glasvezel is hoog.

Het apparaat heeft een golflengte van 940 nm, een efficiëntie van maar liefst 27% en een uitgangsvermogen van 300 mW (normaal piekvermogen van 600 mW). Het apparaat wordt geleverd als een SMD van 1,9 x 2,20 x 0,85 mm en biedt verlichting in een spreidhoek van 65° x 78°.

De Osram Bidos PLPVQ940A kan vanaf nu worden besteld bij RS in de regio's EMEA en Azië/Pacifisch gebied.

Over RS Components

RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, een wereldwijde multi-channel distributeur. Wij bieden meer dan 500.000 industriële en elektronische producten aan, afkomstig van meer dan 2.500 toonaangevende fabrikanten. Daarnaast bieden wij een breed scala aan services met toegevoegde waarde, aan meer dan een miljoen klanten. Wij zijn actief in 32 landen, handelen via meerdere kanalen en verzenden meer dan 50.000 pakketten per dag.

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,7 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2018 afliep.


Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-online.com.

  

Perscontacten:     

Frank Behrens
RS Components GmbH

Hessenring 13 b

64546 Mörfelden-Walldorf 

Duitsland

 

Tel.: +49 6105 401 803

frank.behrens@rs-components.com