RS Components biedt led-verlichting met hoge lichtstroom in 3535-pakket

Hoge lichtopbrengst en eenvoudig thermisch ontwerp verlagen de tijd tot de markt en systeemkosten

Brussel, België, 22 Mei 2019:

RS Components (RS), het handelsmerk van Electrocomponents plc (LSE: ECM), een wereldwijde meerkanaals distributeur van industriële en elektronische producten en oplossingen, heeft de
Lumileds LUXEON V2-reeksLUXEON V2
krachtige gebolde Light Emitting Diodes (leds) geïntroduceerd. Deze leds zijn geoptimaliseerd voor gerichte toepassingen, waaronder verlichting voor hoge en lage ruimtes, binnenverlichting voor retail, tuinbouw en zaalsporten, architecturale verlichting, stadionverlichting en straatverlichting.

LUXEON V2-leds maken gebruik van CSP-technologie (chip-scale package) om een compacte optische bron te implementeren met een strakke lichtbundelregeling en een hoge lichtopbrengst, zelfs bij een hoge aandrijfstroom. De lichtbron bestaat uit een InGaN (indium galliumnitride) led-chip, die op een keramisch oppervlak met een lage thermische weerstand is gemonteerd. Het keramisch oppervlak verbindt de matrijs met een thermische pad om het thermische ontwerp te vereenvoudigen. Het keramische oppervlak is voorzien van een gegoten silicone bolling. Elke lichtbron is voorzien van een transiënte-spanningsonderdrukker (TVS) ter bescherming tegen elektrostatische ontlading (ESD).

Met een aandrijfstroom van 700 mA produceert een LUXEON V2 een typische lichtstroom van 310-315 lm. Door de aandrijfstroom te verhogen tot 2 A wordt de uitvoer verhoogd tot ongeveer 760 lm, met een lichtrendement van 123 lm/W. De maximale aandrijfstroom is 2,4 mA.

Om het ontwerp te vereenvoudigen en de tijd tot de markt te verkorten, is het V2-stralingspatroon aangepast aan dat van de populaire
Lumileds LUXEON TX-reeksLUXEON TX
. De hogere lichtstroom en -opbrengst van de V2 bij hogere aandrijfstromen zorgen ervoor dat de systeemkosten kunnen worden verlaagd.

Elke Lumileds LUXEON V2-led bevindt zich in een standaardpakket van 3,5 x 3,5 mm (3535) met drie contacten. De apparaten zijn nu verkrijgbaar in verpakkingen van 10 stuks of op reels van 2500 stuks bij RS in de regio's EMEA en Azië/Pacifisch gebied.

Over RS Components

RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, een wereldwijde multi-channel distributeur. Wij bieden meer dan 500.000 industriële en elektronische producten aan, afkomstig van meer dan 2.500 toonaangevende fabrikanten. Daarnaast bieden wij een breed scala aan services met toegevoegde waarde, aan meer dan een miljoen klanten. Wij zijn actief in 32 landen, handelen via meerdere kanalen en verzenden meer dan 50.000 pakketten per dag.

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,7 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2018 afliep.


Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-online.com.

 

Perscontacten:     

Frank Behrens 
RS Components GmbH

Hessenring 13 b

64546 Mörfelden-Walldorf 

Duitsland

 

Tel.: +49 6105 401 803

frank.behrens@rs-components.com