RS Components kondigt Bluetooth® Low Energy IoT-ontwikkelingskit van ON Semiconductor aan

Ontwikkelingsplatform gebaseerd op de Bluetooth Low Energy met het laagste energieverbruik op de markt biedt modulaire detectie- en bedieningsopties plus gebruiksklare voorbeeldcode.

Brussel, België, 9 Mei 2019:

RS Components (RS), het handelsmerk van Electrocomponents plc (LSE: ECM), een wereldwijde meerkanaals distributeur van industriële en elektronische producten en oplossingen, biedt nu de Bluetooth Low Energy IoT-ontwikkelingskit (B-IDK) van ON Semiconductor aan. Het modulaire platform is gebaseerd op de System-on-Chip (SoC) met Bluetooth Low Energy met het laagste energieverbruik op de markt, en is zeer geschikt voor ontwerpers die IoT-toepassingen ontwikkelen met een langere accuduur, waaronder slimme apparaten, asset trackers, wearables en slimme verlichting.

De ON Semiconductor RSL10 SoC is de meest energiezuinige Bluetooth 5-gecertificeerde radiomodule op de markt, geoptimaliseerd voor Bluetooth Low Energy-toepassingen. Met een Arm® Cortex-M3®-processor, een energiezuinige DSP en een 2,4GHz-transceiver kan de radiomodule een maximaal ontvangstvermogen van 7 mW bereiken en is het 'diepe slaap'-verbruik wanneer de hij niet actief is slechts 62,5 nW. De RSL10 is ontworpen voor gebruik met batterijen van 1,2 en 1,5 V en is geschikt voor een spanningsbereik van 1,1 tot 3,3 V zonder dat een DC/DC-omvormer vereist is.

De 
B-IDK B-IDK-kit
is een modulair node-to-cloud IoT-platform voor de ontwikkeling van Bluetooth Low Energy-toepassingen. Het bestaat uit een RSL10-baseboard (BDK-GEVK) en wordt ondersteund door een reeks optionele modulaire sensor- en actuatorhardware. De intuïtieve en gebruiksvriendelijke Integrated Development Environment (IDE) en software met verschillende voorbeelden maken snelle ontwikkeling van vele IoT-toepassingen mogelijk. De BDK-GEVK wordt geleverd met een configureerbare mobiele app die de sensoren en actuatoren regelt. De app ondersteunt ook verbinding met de cloud, waardoor MQTT-publicaties van en aanmelding bij sensor-/actuatorgegevens via AWS™, Azure™, IBM Cloud™ of aangepaste cloudservices mogelijk is.

Sensoropties voor gebruik met de BDK-GEVK zijn onder andere omgevingslicht, traagheid en omgeving (ALS/IMU/ENV), nabijheid en beweging en aanraking/niveau. Opties voor een hoger vermogen worden geleverd in de vorm van actuator-dochterkaarten die via de BDK-DCDC-GEVB-gelijkstroomadapter van ON Semiconductor op het baseboard worden aangesloten. Ze omvatten onder meer een ballast met dubbele led-driver, een stappenmotorregelaar en een regelaar voor borstelloze DC-motoren.

De B-IDK-software omvat het CMSIS (Cortex Microcontroller Software Interface Standard), een leveranciersonafhankelijk ontwikkelingspakket voor de Arm Cortex-M-processorreeks. Het pakket bevat gedetailleerde documentatie en gebruiksklare voorbeeldcode voor verschillende toepassingen.

De ON Semiconductor Bluetooth IoT-ontwikkelingskit (B-IDK) is nu verkrijgbaar bij RS in de regio's EMEA en Azië/Pacifisch gebied.

Over RS Components

RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, een wereldwijde multi-channel distributeur. Wij bieden meer dan 500.000 industriële en elektronische producten aan, afkomstig van meer dan 2.500 toonaangevende fabrikanten. Daarnaast bieden wij een breed scala aan services met toegevoegde waarde, aan meer dan een miljoen klanten. Wij zijn actief in 32 landen, handelen via meerdere kanalen en verzenden meer dan 50.000 pakketten per dag.

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,7 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2018 afliep.


Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-online.com.

  

Perscontacten:     

Frank Behrens
RS Components GmbH

Hessenring 13 b

64546 Mörfelden-Walldorf 

Duitsland

 

Tel.: +49 6105 401 803

frank.behrens@rs-components.com