Voordelige IoT- prototypingkits van Cypress nu verkrijgbaar bij RS Components

Flexibele platforms met wifi-, Bluetooth- en BLE-connectiviteit en PSoC® 6 MCU's voor IoT-ontwikkeling

Brussel, België, 13 Maart 2019:

RS Components (RS), het handelsmerk van Electrocomponents plc (LSE: ECM), een wereldwijde meerkanaals distributeur, heeft aangekondigd dat er twee nieuwe PSoC® 6-prototypingkits van Cypress Semiconductor Corp. verkrijgbaar zijn: de eerste voor IoT-ontwikkeling met wifi en Bluetooth en de tweede voor IoT-toepassingen op basis van BLE (Bluetooth Low Energy).


Naast de geavanceerde connectiviteit bieden de twee kits een voordelig platform voor hardwareontwikkeling op basis van de Cypress PSoC 6-microcontroller met een zeer energiezuinige dual-core-architectuur. De PSoC 6 MCU combineert ingebouwde veiligheid, tot 2 MB flashgeheugen en 1 MB SRAM met een Arm® Cortex® M4 voor geavanceerde taken en een Cortex®-M0+ voor energiezuinige taken, en dit alles op één enkele chip.

De PSoC 6 wifi-/BT-prototypingkit combineert de PSoC 6 MCU met toonaangevende connectiviteit via een on-board-module met daarop de gecombineerde chipset Cypress CYW4343W, die connectiviteit met 802.11b/g/n wifi en dual-mode Bluetooth 4.1 biedt. De kit omvat een los te gebruiken vormfactor die ontwikkelaars de flexibiliteit biedt om verschillende randapparatuur te gebruiken en hiermee IoT-toepassingen te ontwikkelen en te testen. De kit biedt ook toonaangevende capacitieve sensortechnologie van CapSense®, 512MB-QUAD-SPI NOR-flashgeheugen, een MicroSD-kaartsleuf en een Digilent Pmod™-interface.

Het tweede product is de PSoC 6-BLE-prototypingkit, met de CYBLE-416045-02 EZ-BLE™ Creator-module (gebaseerd op de PSoC 63 MCU). Deze module is volledig gecertificeerd voor Bluetooth 5.0 en biedt een programmeerbare en bedrijfsklare oplossing voor ontwikkelaars om IoT-ontwerpen uit te breiden met Bluetooth-connectiviteit. De module wordt geleverd met een royalty-vrije BLE-stack en 36 GPIO's in een behuizing van 14x18,5x2,00 mm.

De kit is ook ontworpen met een los te gebruiken vormfactor, die het mogelijk maakt de interne programmer en debugger (KitProg2) los van het target board te gebruiken. De kit biedt ook een mikroBUS™-interface die interfacing van de MCU met elke van de meer dan 500 click boards van MikroElektronika mogelijk maakt.

Beide kits zijn leverbaar door RS in de regio's EMEA en Azië/Pacifisch gebied

Over RS Components

RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, een wereldwijde multi-channel distributeur. Wij bieden meer dan 500.000 industriële en elektronische producten aan, afkomstig van meer dan 2.500 toonaangevende fabrikanten. Daarnaast bieden wij een breed scala aan services met toegevoegde waarde, aan meer dan een miljoen klanten. Wij zijn actief in 32 landen, handelen via meerdere kanalen en verzenden meer dan 50.000 pakketten per dag.

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,7 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2018 afliep.


Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-online.com.

  

Perscontacten:     

Frank Behrens
RS Components GmbH

Hessenring 13 b

64546 Mörfelden-Walldorf 

Duitsland

 

Tel.: +49 6105 401 803

frank.behrens@rs-components.com