RS Components kondigt de beschikbaarheid aan van de nieuwe Intel® Neural Compute Stick 2 – voor snelle deep-learning IoT-ontwikkeling

De nieuwste uitvoering van sde Intel Neural Compute Stick biedt gemakkelijk toegang tot hoogwaardige deep-learningfuncties met laag energieverbruik voor geïntegreerde IoT-toepassingen.

Brussel, België, 6 Februari 2019:

RS Components (RS), het handelsmerk van Electrocomponents plc (LSE: ECM), een wereldwijde meerkanaals distributeur, heeft vandaag aangekondigd dat de onlangs geïntroduceerde Intel® Neural Compute Stick 2 (Intel® NCS 2) – een zeer betaalbare kleine en ventilatorloze accelerator voor computerbeelden en deep-neural-network (DNN) – leverbaar is.


Het apparaat is niet alleen ideaal voor gebruik door datawetenschappers en -academici, maar ook voor diverse ontwikkelaars en technici die de mogelijkheden van computerbeelden en kunstmatige intelligentie (AI) willen integreren in hun IoT-toepassingen (Internet of Things). Beschikbaar in een handige USB-stick die grote veelzijdigheid biedt voor gebruikers, waardoor deep-learningprototyping op een laptop of apparaat met een USB-interface mogelijk is.


Net als zijn voorganger – de Intel® Movidius™ Neural Compute Stick, die in 2017 werd geïntroduceerd – is de Intel NCS 2 gebaseerd op de Intel® Movidius™ Vision Processing Unit (VPU). Hij maakt echter gebruik van de nieuwste versie: de Intel® Movidius™ Myriad™ X VPU, die een speciale hardwareversneller heeft voor DNN-inferentie.


De Intel Neural Compute Stick 2 is nu leverbaar door RS in de regio's EMEA en Azië/Pacifisch gebied.

Over RS Components

RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, een wereldwijde multi-channel distributeur. Wij bieden meer dan 500.000 industriële en elektronische producten aan, afkomstig van meer dan 2.500 toonaangevende fabrikanten. Daarnaast bieden wij een breed scala aan services met toegevoegde waarde, aan meer dan een miljoen klanten. Wij zijn actief in 32 landen, handelen via meerdere kanalen en verzenden meer dan 50.000 pakketten per dag.

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,7 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2018 afliep.


Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-online.com.

  

Perscontacten:     

Frank Behrens
RS Components GmbH

Hessenring 13 b

64546 Mörfelden-Walldorf 

Duitsland

 

Tel.: +49 6105 401 803

frank.behrens@rs-components.com