RS Components en Festo vieren succesvol partnerschap op de markten in Nederland, België en Luxemburg

Maandelijkse inkomsten groeien met dubbele cijfers

Brussel, België, 3 December 2018:


RS Components (RS), handelsmerk van Electrocomponents plc (LSE:ECM), een wereldwijde meerkanaals distributeur, viert een zeer vruchtbare ontwikkeling van het partnerschap met Festo op de markten in Nederland, België en Luxemburg. Festo en RS begonnen de relatie twee jaar geleden en hebben de omzet verdubbeld.

Sinds juni 2016 levert RS Components pneumatische componenten van Festo als aanvulling op het bestaande pneumatiekassortiment. Festo is een essentieel merk in het RS-assortiment voor automatisering en regeling. Zo lijkt het partnerschap met RS nog maar net begonnen, maar het is tot nu toe al succesvol gebleken. Beide partners zijn ervan overtuigd dat de toekomst zal leiden tot verdere successen.


Festo ziet dat RS in staat is om klanten te bereiken in de sector van ongeplande vraag en indirecte aanbesteding. Voor een leverancier is deze sector niet eenvoudig te bedienen, maar een distributeur voor kleine en middelgrote aankopen kan inspelen op de speciale eisen die dit stelt aan de logistiek. Bovendien zijn de markt en de manier waarop klanten zoeken naar producten veranderd. In het verleden zochten klanten producten via fabrikanten. Sinds een paar jaar maken zij online een voorselectie, kopen één exemplaar en vragen dan om support van of contact met de fabrikant. Een distributeur met een toegewijde online business als RS Components is daarop het juiste antwoord. 

Op de Benelux-markten heeft het partnerschap ook een perfecte persoonlijke match gevonden in Hans de Vries, RS Country Manager Benelux en André Bos, Manager Indirect Channels Benelux. Beiden delen een lange ervaring binnen de branche. André Bos begon zijn carrière bij Festo 11 jaar geleden, en een van zijn huidige aandachtsgebieden is Festo Didactic. Zo laat hij mensen zich verdiepen in de technologieën die Festo biedt. Dit past volledig bij het bedrijfsmodel van RS, omdat veel klanten nieuwe oplossingen creëren en alles over de mogelijkheden van nieuwe technologieën moeten weten. André Bos zelf geniet van het onderhouden en ontwikkelen van de relaties met distributeurs. Hij houdt ervan om steeds meer te weten te komen over hoe eindgebruikers gebruik maken van de digitale snelweg en wil graag weten wat de strategie van de distributeurs is voor de komende jaren. "Festo wil dat zijn producten beschikbaar zijn voor de gehele verwerkende industrie. Door de werkwijze van RS en de service die zij leveren, passen zij perfect in deze ambitie", zo vat hij zijn bevindingen en ervaringen samen.

In de gehele Centraal-Europese regio vertrouwen meer dan 12.000 klanten op de distributeur voor hun behoefte in pneumatische componenten, en op maandbasis groeien de inkomsten met dubbele cijfers. Technologieën met hoge omzetten zijn pneumatiek, elektrische automatisering en procesautomatisering.

In vele landen is Festo de marktleider. Het bedrijf is opgericht in 1925 en is in particuliere handen. Onderzoek en ontwikkeling spelen een belangrijke rol en de fabrikant investeert het equivalent van 7% van de omzet in deze activiteiten.

Hans de Vries is ook erg enthousiast over de volgende stappen: "Wij zijn trots op onze samenwerking met Festo, zij omarmen de digitalisering en het veranderende distributielandschap, en zien dit als een kans. Daarom kunnen wij samen een digitale strategie ontwikkelen. Door onze klanten de beste service- en e-commerce-oplossingen te bieden, in combinatie met de aanpak van onze verkoop- en service teams, bieden wij de best mogelijke ervaring."

Over RS Components

RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, een wereldwijde multi-channel distributeur. Wij bieden meer dan 500.000 industriële en elektronische producten aan, afkomstig van meer dan 2.500 toonaangevende fabrikanten. Daarnaast bieden wij een breed scala aan services met toegevoegde waarde, aan meer dan een miljoen klanten. Wij zijn actief in 32 landen, handelen via meerdere kanalen en verzenden meer dan 50.000 pakketten per dag.

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,7 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2018 afliep.


Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-online.com.

  

Perscontacten:     

Frank Behrens
RS Components GmbH

Hessenring 13 b

64546 Mörfelden-Walldorf 

Duitsland

 

Tel.: +49 6105 401 803

frank.behrens@rs-components.com