RS Components introduceert reeks trillingsdempende RF-/microgolfcoaxconnectoren

De connectoren hebben een schroefmechanisme om onbedoelde loskoppeling te voorkomen en zijn geschikt voor gebruik in zware omgevingen.

Brussel, België, 27 November 2018:

RS Components (RS), het handelsmerk van Electrocomponents plc (LSE:ECM), een wereldwijde meerkanaals distributeur, heeft een reeks RS Pro trillingsdempende hermetisch afgesloten coaxconnectoren voor RF- en microgolftoepassingen geïntroduceerd.

De trillingsdempende connectorreeks is ideaal voor gebruik in veeleisende omgevingen en het verbeteren van het ontwerp van standaard push-on-RF-/microgolfconnectoren. De reeks heeft als zeer belangrijk kenmerk het schroefmechanisme dat onbedoelde loskoppeling voorkomt en de apparaten in de reeks voldoen aan de trillingsvereisten van MIL-STD-202, methode 204, conditie G.

De hoogtepunten van de reeks zijn de SMPM-sub-miniatuur-push-on-coaxconnectoren met blinde aansluiting, die een micro-miniatuur-interface bieden met maximale prestaties in zeer compacte ruimtes, wat zorgt voor een vermindering van het totale systeemgewicht. De apparaten kunnen worden gekoppeld met de RS Pro GPPO-, SSMP- en Mini-SMP-reeksen, en bieden een hoge betrouwbaarheid en uitstekende elektronische prestaties met DC tot 65 GHz.

De RS Pro-reeks trillingsdempende RF-/microgolfcoaxconnectoren zijn nu leverbaar bij RS in de regio's EMEA en Azië/Pacifisch gebied.

Over RS Components

RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, een wereldwijde multi-channel distributeur. Wij bieden meer dan 500.000 industriële en elektronische producten aan, afkomstig van meer dan 2.500 toonaangevende fabrikanten. Daarnaast bieden wij een breed scala aan services met toegevoegde waarde, aan meer dan een miljoen klanten. Wij zijn actief in 32 landen, handelen via meerdere kanalen en verzenden meer dan 50.000 pakketten per dag.

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,7 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2018 afliep.


Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-online.com.

  

Perscontacten:     

Frank Behrens
RS Components GmbH

Hessenring 13 b

64546 Mörfelden-Walldorf 

Duitsland

 

Tel.: +49 6105 401 803

frank.behrens@rs-components.com