RS Components introduceert industriële connectoren voor tal van toepassingen

Uitstekende meerwaarde voor machine- en paneelbouwers en onderhoudstechnici

Brussel, België, 6 November 2018:

RS Components (RS), het handelsmerk van Electrocomponents plc (LSE:ECM), een wereldwijde meerkanaals distributeur, heeft een nieuwe reeks RS Pro-industriële connectoren onthuld, inclusief schroefaansluitingen, Cage Clamp-veeraansluitingen en behuizingen. De componenten bieden uitstekende meerwaarde voor klanten en zijn ontworpen voor industriële omgevingen, vooral in geluids- en verlichtingstoepassingen en in de sectoren robotica en machines.

 

De RS Pro A- en B-reeksen van inzetstukken zijn voorzien van schroefaansluitingen en Cage Clamp-veeraansluitingen, die uitstekende elektrische en mechanische bescherming en UL-goedkeuringen bieden. Alle inzetstukken hebben een geaard contact om onjuiste polarisatie tegen te gaan en hebben contacten in het inzetstuk, wat betekent dat er geen extra gereedschap nodig is. De inzetstukken zijn verkrijgbaar in populaire contactformaten, waaronder 3 PE, 4 PE, 6 PE, 10 PE, 16 PE en 24 PE. Andere kenmerken zijn: isolatieweerstand van niet minder dan 1010 Ω; bestand tegen 500 keer aansluiten en loskoppelen; industrieel bedrijfstemperatuurbereik van -40 tot +125 °C; en UL90V0-classificatie voor brandwerendheid.

 

De introductie omvat ook twee reeksen kappen en behuizingen van gegoten metaal met IP65-goedkeuring. Alle producten worden geleverd met het RS Pro-kwaliteitskeurmerk, wat bevestigt dat ze zijn getest om aan alle toepasselijke industriestandaarden te voldoen. De connectoren worden nu geleverd door RS in de regio's EMEA en Azië/Pacifisch gebied.

Over RS Components

RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, een wereldwijde multi-channel distributeur. Wij bieden meer dan 500.000 industriële en elektronische producten aan, afkomstig van meer dan 2.500 toonaangevende fabrikanten. Daarnaast bieden wij een breed scala aan services met toegevoegde waarde, aan meer dan een miljoen klanten. Wij zijn actief in 32 landen, handelen via meerdere kanalen en verzenden meer dan 50.000 pakketten per dag.

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,7 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2018 afliep.


Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-online.com.

  

Perscontacten:     

Frank Behrens
RS Components GmbH

Hessenring 13 b

64546 Mörfelden-Walldorf 

Duitsland

 

Tel.: +49 6105 401 803

frank.behrens@rs-components.com