Quint Power-voedingen met DIN-montage in assortiment van RS Components, met dynamische boost voor belastingen met hoge startstroom

De nieuwste Quin Power-reeks van Phoenix Contact biedt uitgebreide functionaliteit bij nominale vermogens tot 100 W

Brussel, België, 12 September 2018:

RS Components (RS), het handelsmerk van Electrocomponents plc (LSE:ECM), een wereldwijde distributeur, neemt de nieuwste Quint Power DIN-railvoedingen van Phoenix Contact op in zijn voorraad, waardoor u gemakkelijk toegang krijgt tot de innovatieve functies en flexibiliteit van deze ruimtebesparende voedingen.

 

De vierde generatie van Quint Power heeft nominale vermogens tot 100 W, met 24 V uitgangsspanning en 1,3 A, 2,5 A, en 3,8 A nominale stroom. Ze zijn de eerste van de Quint Power-familie onder 100 W die beschikken over de dynamische boost-technologie van Phoenix Contact, waarmee maximaal vijf seconden lang tot 200% van de nominale maximale stroom kan worden geleverd om belastingen te starten die een hoge startstroom vereisen.

 

Bovendien ondersteunen de modellen van 1,3 A en 2,5 A ook een statische boost van 25% overstroom gedurende vijf seconden. Deze boost kan op elk gewenst moment worden gebruikt om kortstondige pieken te verwerken.

 

Andere functies met toegevoegde waarde zijn preventieve functiebewaking, die waarschuwt voor kritische werking statussen voordat er fouten optreden, en configureerbare signalering van DC OK of selecteerbare vermogensdrempels waarmee de gebruiker de output-parameterbewaking kan aanpassen aan de toepassing. Het brede AC-ingangsbereik van 85 V tot 264 V, en DC-bereik van 88 V tot 350 V, biedt flexibiliteit om de eenheden met verschillende bronnen van voeding te voorzien.

Over RS Components

RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, een wereldwijde multi-channel distributeur. Wij bieden meer dan 500.000 industriële en elektronische producten aan, afkomstig van meer dan 2.500 toonaangevende fabrikanten. Daarnaast bieden wij een breed scala aan services met toegevoegde waarde, aan meer dan een miljoen klanten. Wij zijn actief in 32 landen, handelen via meerdere kanalen en verzenden meer dan 50.000 pakketten per dag.

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,7 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2018 afliep.


Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-online.com.

  

Perscontacten:     

Frank Behrens
RS Components GmbH

Hessenring 13 b

64546 Mörfelden-Walldorf 

Duitsland

 

Tel.: +49 6105 401 803

frank.behrens@rs-components.com