RS Components slaat producten in voor gegevensbeveiliging om bedrijven te ondersteunen bij de AVG

Gecodeerde USB-sticks en privacyfilters verbeteren gegevensbeveiliging.

Brussel, België, 10 Augustus 2018:

RS Components (RS), het handelsmerk van Electrocomponents plc (LSE:ECM), de wereldwijde distributeur voor technici, heeft aangekondigd een reeks professionele producten voor gegevensbescherming in het assortiment opgenomen te hebben. Deze producten helpen bedrijven te voldoen aan de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van de EU die op 25 mei 2018 van kracht werd. Het assortiment omvat producten van 3M, Kingston Technology en producten uit het eigen RS Pro-assortiment.

 

Gegevenscodering staat bovenaan de lijst van aanbevolen technische maatregelen in de AVG om de juiste gegevensbeveiliging te waarborgen. Bedrijven zijn verplicht om klanten en andere contactpersonen snel op de hoogte te stellen van eventuele gegevensinbreuken die een risico vormen voor hun persoonlijke rechten — maar niet indien de gegevens onleesbaar zijn gemaakt door middel van encryptie.

 

RS biedt een breed scala aan aantrekkelijk geprijsde producten voor gegevensbeveiliging, waaronder drie van Kingston Technology met 256-bits XTS-AES-hardware-encryptie. De IronKey D300 is een reeks USB 3.0-sticks van tot wel 128 GB.

Kingston DataTraveler 2000 USB 3.0-sticks zijn beveiligd met een alfanumeriek toetsenbord voor een gebruiksvriendelijke beveiliging met PIN. De encryptie vindt plaats op de stick en er blijft geen spoor van de PIN achter op het systeem. De voordeliger geprijsde Kingston DataTraveler Vault-reeks biedt betaalbare veiligheid op bedrijfsniveau, dankzij de complexe wachtwoordbeveiliging.

 

De nieuwe RS Pro EviKey-reeks van USB-sticks kan worden gebruikt met smartphones en beschikt over een gebruiksvriendelijke contactloze NFC-technologie. Het omvat een standalone cybersecurity-apparaat dat zijn eigen elektrische voeding genereert met behulp van het NFC-antennesignaal.

RS levert daarnaast privacyfilters van 3M die "visueel hacken" van persoonsgegevens of vertrouwelijke informatie door 'meekijkers' voorkomen.

Over RS Components

RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, een wereldwijde multi-channel distributeur. Wij bieden meer dan 500.000 industriële en elektronische producten aan, afkomstig van meer dan 2.500 toonaangevende fabrikanten. Daarnaast bieden wij een breed scala aan services met toegevoegde waarde, aan meer dan een miljoen klanten. Wij zijn actief in 32 landen, handelen via meerdere kanalen en verzenden meer dan 50.000 pakketten per dag.

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,7 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2018 afliep.


Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-online.com.

  

Perscontacten:     

Frank Behrens
RS Components GmbH

Hessenring 13 b

64546 Mörfelden-Walldorf 

Duitsland

 

Tel.: +49 6105 401 803

frank.behrens@rs-components.com