RS Components breidt het assortiment test- & meetapparatuur van RS Pro uit

Het nieuwe assortiment omvat dataloggers met cloudverbinding en milieumeters.

Brussel, België, 1 Augustus 2018:

RS Components (RS), het handelsmerk van Electrocomponents plc (LSE:ECM), de wereldwijde distributeur voor technici, heeft aangekondigd het assortiment test- & meetapparatuur van RS Pro uit te breiden. De uitbreiding omvat dataloggers met wifi-cloudverbinding, een multifunctionele installatietester en gaslekdetectoren.

 

Het nieuwe assortiment PRO-MOTE wifi-dataloggers combineert een onopvallend waterbestendig ontwerp met een reeks meetsondes voor één- en tweekanaals temperatuur- en vochtigheidsbewaking. Deze op wifi gebaseerde apparaten zijn eenvoudig in te stellen via een smartphone-app en de batterij gaat tot twee jaar mee.

 

De robuuste multifunctionele installatietester heeft een 3,5 inch kleuren-LCD en kan worden gebruikt voor het testen van isolatieweerstand, aardingsweerstand, lusimpedantie, spanning, aardlekschakelaar, PFG en PSC. Het apparaat is ontworpen voor gebruik in elektrische installaties van huishoudelijke tot industriële toepassingen.

 

Een ander robuust apparaat dat nu verkrijgbaar is, is een true-RMS handheld digitale multimeter, ideaal voor gebruik in veeleisende omgevingen zoals de voedingsmiddelenindustrie of andere zware industrieën. Het uitgebreide assortiment omvat ook diverse coax- en LAN-testers.

 

Tot slot omvat de introductie ook een reeks milieudetectoren, waaronder een gasdetector voor het opsporen van brandbare gassen zoals methaan, propaan en butaan.

Over RS Components

RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, een wereldwijde multi-channel distributeur. Wij bieden meer dan 500.000 industriële en elektronische producten aan, afkomstig van meer dan 2.500 toonaangevende fabrikanten. Daarnaast bieden wij een breed scala aan services met toegevoegde waarde, aan meer dan een miljoen klanten. Wij zijn actief in 32 landen, handelen via meerdere kanalen en verzenden meer dan 50.000 pakketten per dag.

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,7 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2018 afliep.


Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-online.com.

  

Perscontacten:     

Frank Behrens
RS Components GmbH

Hessenring 13 b

64546 Mörfelden-Walldorf 

Duitsland

 

Tel.: +49 6105 401 803

frank.behrens@rs-components.com