RS Components voegt hoogwaardige 35W-150W-SMPS-familie voor chassismontage toe aan RS Pro-portfolio

Meer dan 80 varianten leveren een hoge stabiliteit, efficiëntie, betrouwbaarheid en klasse B EMC- en CE/UL-veiligheidskeurmerken

Brussel, België, 7 Juni 2018:

RS Components (RS), het handelsmerk van Electrocomponents plc (LSE:ECM), de wereldwijde distributeur voor technici, heeft zijn RS Pro-portfolio verder uitgebreid en biedt hoge prestaties en een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding met de presentatie van een familie van meer dan 80 schakelende voedingen (SMPS) voor chassismontage.

 

De nieuwe reeks heeft vermogens van 15 W tot 1000 W en bouwt voort op de RS Pro-merkwaarden met flexibele keuzemogelijkheden voor ontwerpers en een keuze uit vaste, enkele DC-uitgangen van 5 V, 12 V, 24 V, 36 V of 48 V. De uitgangen worden geregeld binnen ±10%, met rimpel en ruis van slechts 120 mVp-p bij 12 V. Met hoogwaardige componenten en state-of-the-art stroomomzettingstopologie, bereiken de voedingen een efficiëntie van meer dan 90% voor sommige varianten. Opgenomen elektrisch vermogen in niet-belaste toestand bedraagt slechts 0,2 W, afhankelijk van het vermogen.

 

Uitgebreide veiligheidsvoorzieningen zijn ingebouwd, inclusief hikmodus-kortsluitbeveiliging met automatisch herstel, maximaal 150% overbelastingscapaciteit en bescherming tegen overspanning voor de 100W- en 150W-modellen. De voedingen zijn ontworpen voor uitstekende betrouwbaarheid. Op alle eenheden wordt een verouderingstest uitgevoerd en ze worden geleverd met drie jaar garantie. Alle RS Pro-modellen zijn voorzien van een CE- en UL-keurmerk en van een universele AC-ingang voor de werking op netspanning waar ook ter wereld. EN55022 klasse B EMC-naleving en isolatieweerstand tot 100 MΩ bij 500 V DC, vereenvoudigen het ontwerp voor een breed scala aan apparaten, met inbegrip van medische apparatuur.

Over RS Components

RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, een wereldwijde multi-channel distributeur. Wij bieden meer dan 500.000 industriële en elektronische producten aan, afkomstig van meer dan 2.500 toonaangevende fabrikanten. Daarnaast bieden wij een breed scala aan services met toegevoegde waarde, aan meer dan een miljoen klanten. Wij zijn actief in 32 landen, handelen via meerdere kanalen en verzenden meer dan 50.000 pakketten per dag.

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,7 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2018 afliep.


Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-online.com.

  

Perscontacten:     

Frank Behrens
RS Components GmbH

Hessenring 13 b

64546 Mörfelden-Walldorf 

Duitsland

 

Tel.: +49 6105 401 803

frank.behrens@rs-components.com