RS Components lanceert DesignSpark Marketplace voor snelle en eenvoudige toegang tot de markt voor makers

Het nieuwe DesignSpark-platform richt zich op de designwereld en biedt kleine bedrijven en makers de kans hun producten te verkopen en marktacceptatie te testen

Brussel, België, 15 Mei 2018:

RS Components (RS), het handelsmerk van Electrocomponents plc (LSE:ECM), mondiaal distributeur voor ingenieurs, onthulde vandaag een bètaversie van een belangrijk nieuw platform -DesignSpark Marketplace - waarmee makers, pro-makers, starters en kleine bedrijven hun eigen uitvindingen en productcreaties aan een breed publiek van collega's en ingenieurs kunnen tonen en verkopen, waaronder meer dan 650.000 leden van de RS DesignSpark-gemeenschap voor techniek en makers.

 

Potentiële verkopers kunnen elk product dat is gerelateerd aan elektronica of 3D-printen aan de lijst toevoegen zolang zij het zelf hebben gemaakt.

 

Iedereen kan zich gratis bij het platform registreren om eigen creaties te verkopen of producten van andere verkopers aan te schaffen. DesignSpark Marketplace stelt kopers ook in staat unieke items aan te schaffen die nieuw ontwikkeld en nog niet beschikbaar zijn voor een grotere markt. Belangrijk hierbij is dat er geen vergoeding of provisie gerekend wordt over de producten die via het DesignSpark platform verkocht worden, hoewel betalingsplatformen zoals PayPal of Stripe de verkoper een commissie in rekening zullen brengen.

 

DesignSpark Marketplace is het meest recente initiatief van DesignSpark, dat van start ging in 2010 en gratis te downloaden software tools biedt voor het ontwerpen van printplaten en mechanische en elektrische systemen, evenals bibliotheken, informatiebanken en de mogelijkheden tot het delen van ontwerpen en andere belangrijke kennis.

 

Voor meer informatie en om te beginnen met het uitwisselen van producten op DesignSpark Marketplace, ga naar: https://www.designsparkmarketplace.com/ .

Over RS Components

RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, dé wereldwijde distributeur voor technici. Wij bieden meer dan 500.000 industriële en elektronische producten aan, afkomstig van 2.500 toonaangevende fabrikanten. Daarnaast bieden wij een breed scala aan services met toegevoegde waarde, aan meer dan een miljoen klanten. Wij zijn actief in 32 landen, handelen via meerdere kanalen en verzenden ongeveer 50.000 pakketten per dag.

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,51 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2017 afliep.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-online.com.

  

Perscontacten:     

Frank Behrens
RS Components GmbH

Hessenring 13 b

64546 Mörfelden-Walldorf 

Duitsland

 

Tel.: +49 6105 401 803

frank.behrens@rs-components.com