RS Components voegt nieuwe 20MHz-oscilloscoop in zakformaat toe aan het RS Pro-assortiment

De nieuwe RS Pro 2205A-20 biedt alle functies van een oscilloscoop in een compact en voordelig pakket

Brussel, België, 12 Maart 2018:

RS Components (RS), het handelsmerk van Electrocomponents plc (LSE:ECM), de wereldwijde distributeur voor technici, heeft een ultracompacte oscilloscoop met het formaat van een paspoort en een dikte van slechts 19 mm geïntroduceerd. De nieuwe RS Pro 2205A-20 is de kleinste oscilloscoop in het RS Pro-assortiment. Hij wordt aangesloten en gevoed met een USB-kabel, biedt een bandbreedte van 20 MHz en is voorzien van een willekeurige-golfvormgenerator. Deze functies maken hem de perfecte draagbare oscilloscoop: klein genoeg om in een laptoptas te passen en met alle functies en prestaties van een traditionele werkbankoscilloscoop.

 

De specificaties omvatten een maximale bemonsteringssnelheid van 200 MS/s, een softwarematige resolutie van max. 12 bits, high-speed USB-streaming tot 1 MS/s voor golfvormacquisitie met een maximale lengte van 100 miljoen samples. Ingangsbereik is aan te passen van ±50 mV tot ±20 V. De uitstekende signaalintegriteit met minder dan 150 mV aan RMS-ruis en -50 dB harmonische vervorming maakt hem geschikt voor een breed scala aan analoge en digitale toepassingen. De ingebouwde signaalbron kan fungeren als een standaard signaalgenerator (sinus, blok, zaagtand, enz.) met programmeerbare sweep of als een volwaardige 12-bits willekeurige-golfvormgenerator van 1,5 MS/s.

 

Ondanks de kleine afmetingen heeft de tweekanaals oscilloscoop (RS Pro 2205A-20)een uitgebreide reeks functies. Alle hierboven genoemde hardware- en softwarefuncties, twee schakelbare probes en een garantie van 5 jaar zijn in de prijs inbegrepen.

Over RS

Over RS Components

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE: ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici.

RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, dé wereldwijde distributeur voor technici. RS is actief in 32 landen en distribueert 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 50.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 fabrikanten omvat onder meer elektronica, producten voor procesautomatisering, test- en meetapparatuur en elektrotechnische en mechanische componenten.

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,51 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2017 afliep.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-online.com.


Over RS Benelux

RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com.. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.