RS Components breidt het assortiment test- en meetapparatuur van RS Pro uit

Oscilloscoopsondes, warmtebeeldcamera's en digitale multimeters van RS Pro nu beschikbaar voor onderhoudsprofessionals

Brussel, België, 5 Maart 2018:

RS Components (RS), het handelsmerk van Electrocomponents plc (LSE: ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, heeft meer dan 100 nieuwe test- een meetproducten geïntroduceerd onder zijn label RS Pro. De nieuwe producten omvatten: oscilloscoopsondes, warmtebeeldcamera's, beide nieuwe productgebieden voor RS Pro, en een nieuwe digitale multimeter.

 

De oscilloscoopsondes van RS Pro zijn ergonomisch ontworpen, lichtgewicht en geschikt voor gebruik met alle bekende merken oscilloscopen. Het assortiment omvat passieve sondes vanaf 15 MHz tot en met actieve sondes die meten tot 1,2 GHz. Deze eenheden zijn gericht op algemene elektronicatoepassingen, waaronder gebruik in Onderzoek&Ontwikkeling, laboratoria en faciliteiten en afdelingen voor ontwerp en reparatie.

 

Twee nieuwe warmtebeeldcamera's van RS Pro bieden gebruiksvriendelijke bedieningselementen en snelle, nauwkeurige en betrouwbare metingen, en zijn robuust genoeg voor dagelijks gebruik in uiteenlopende veeleisende omgevingen. De apparaten zijn ontworpen voor gebruik door diverse professionals, waaronder bouw- en gebouwtechnici en onderhoudstechnici in de procesindustrie en nutssector.

 

Beide apparaten zijn voorzien van een display van 2,8 inch en een micro-SD-kaartsleuf voor gegevensopslag, en hun accu gaat circa vier uur mee. De RS700 heeft een bedrijfstemperatuurbereik van -20 tot +150 °C met een infraroodresolutie van 80 x 80 pixels, en wifi-mogelijkheden. De RS730 heeft een temperatuurbereik van 0 tot +350 °C met een IR-resolutie van 120 x 160 pixels.

De nieuwe HS608 MeterScope van RS Pro is ideaal voor gebruik in de nuts- en energiesector, en in de procesindustrie, maar ook in uiteenlopende onderhoudstoepassingen. De MeterScope is een digitale multimeter met True-RMS en oscilloscoopfuncties, die is voorzien van een kleuren-TFT-display van 3,5 inch. De MeterScope heeft een bandbreedte van 20 MHz en real-time monstersnelheid van 50 MS/s. Daarnaast is hij voorzien van ingebouwde functies voor datalogging trendregistratie, met de mogelijkheid om deze via bluetooth over te dragen naar andere apparaten voor een diepgaandere analyse.

 

Alle drie de productassortimenten van RS Pro zijn nu verkrijgbaar bij RS in de regio's EMEA en Pacifisch Azië.

Over RS

Over RS Components

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE: ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici.

RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, dé wereldwijde distributeur voor technici. RS is actief in 32 landen en distribueert 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 50.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 fabrikanten omvat onder meer elektronica, producten voor procesautomatisering, test- en meetapparatuur en elektrotechnische en mechanische componenten.

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,51 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2017 afliep.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-online.com.


Over RS Benelux

RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com.. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.