RS Components introduceert twee nieuwe reeksen RS Pro-omvormers

Voordelige en hoogwaardige units: de nieuwe reeksen omvatten compacte en ingekapselde AC/DC-omvormers en voor medische toepassingen goedgekeurde schakelende voedingen

Brussel, België, 29 Januari 2018:

RS Components (RS), het handelsmerk van Electrocomponents plc (LSE:ECM),de wereldwijde distributeur voor technici, heeft vandaag een belangrijke uitbreiding van de RS Pro-voedingen aangekondigd. Deze uitbreiding bestaat uit twee nieuwe reeksen van omvormers voor chassis- en voor printplaatmontage, met drie jaar productgarantie. Ze zijn speciaal voor ontwikkelaars.

De eerste reeks omvat compacte, ingekapselde AC/DC-omvormende schakelende voedingen, die ontworpen zijn voor chassismontage. Door een laag energieverbruik en een veilige isolatie is deze reeks zeer betrouwbaar en heeft een lange levensduur.

Alle units zijn RoHS-gecertificeerd en zijn beveiligd tegen kortsluiting, overstroom en overspanning, en ze zijn ook gecertificeerd conform de normen IEC/EN61000-4, CISPR22/EN55022, UL60950 en EN60950. Dit betekent dat zij geschikt zijn om te gebruiken in omgevingen met een risico van elektromagnetische interferentie (EMI).

De tweede reeks bestaat uit voor medische toepassingen goedgekeurde, ingekapselde schakelende voedingen voor printplaatmontage. De units kunnen vermogens aan van 5 W, 15 W en 25 W, met een efficiëntie tot wel 89% en een laag energieverbruik: in stand-by nog minder dan 0,1 W. Deze dubbel geïsoleerde voedingen conform klasse II kunnen werken met een ingangsspanning van 85-264 Vac of 100-370 Vdc.

Beide reeksen van de RS Pro-voedingen kunnen vanaf nu worden besteld bij RS in de regio's EMEA en Azië/Pacifisch gebied.

Over RS

Over RS Components

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE: ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici.

RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, dé wereldwijde distributeur voor technici. RS is actief in 32 landen en distribueert 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 50.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 fabrikanten omvat onder meer elektronica, producten voor procesautomatisering, test- en meetapparatuur en elektrotechnische en mechanische componenten.

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,51 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2017 afliep.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-online.com.


Over RS Benelux

RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com.. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.