RS Components breidt assortiment RS Pro-connectoren en -kabels uit

Nieuwe RS Pro-aansluitproducten bieden een alternatief voor belangrijke basisproducten in industriële, medische en consumententoepassingen

Brussel, België, 21 December 2017:

RS Components (RS), het handelsmerk van Electrocomponents plc (LSE:ECM), de wereldwijde distributeur voor technici, heeft het RS Pro-assortiment professionele, betaalbare componenten aanzienlijk uitgebreid met aanvullingen op het aanbod aan connectoren. De nieuwe RS Pro-aansluitapparaten zijn ontworpen als serieuze alternatieven voor duurdere kant-en-klare standaardproducten en zijn geschikt voor diverse toepassingen in algemene elektronica, industrie, instrumentatie, consumenten- en medische toepassingen en voor gebruik in veeleisende omgevingen.

 
De nieuwe RS Pro-producten omvatten waterdichte IP68-connectoren met robuuste kunststof behuizingen en met kabel- en paneelmontageopties die leverbaar zijn in paneeluitnijdingen van 13,17 en 21 mm. Ook zijn er afwasbare M8- en M12-connectoren geïntroduceerd die zijn afgedicht conform IP69K en ideaal zijn voor gebruik in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie. Deze connectoren worden geleverd in een kunststof behuizing met roestvrijstalen koppelmoeren en zijn bestand tegen chemicaliën en olie.

 
Andere nieuwe toevoegingen zijn: een reeks halogeenvrije kabelsets die het bestaande assortiment halogeenvrije voedingskabels uitbreiden en geschikt zijn voor zowel kantoor- als industriële toepassingen; en witte gelijkstroomconnectoren die ideaal zijn voor veel medische en consumententoepassingen. Deze connectoren zijn leverbaar in de maten 2,1 en 2,5 mm en zijn geschikt voor 12 V/5 A met soldeertip- of printplaatopties. Mannelijke en vrouwelijke steekbare PCB-aansluitblokken, die volgens UL- en VDE-normen zijn goedgekeurd en in diverse penafstanden worden geleverd, zijn ook geïntroduceerd.

 

De nieuwe RS Pro-connectoren en -kabels kunnen vanaf nu worden besteld bij RS in de regio's EMEA en Azië/Pacifisch gebied.

Over RS

Over RS Components

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE: ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici.

RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, dé wereldwijde distributeur voor technici. RS is actief in 32 landen en distribueert 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 50.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 fabrikanten omvat onder meer elektronica, producten voor procesautomatisering, test- en meetapparatuur en elektrotechnische en mechanische componenten.

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,51 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2017 afliep.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-online.com.


Over RS Benelux

RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com.. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.