Met de introductie van DesignSpark Safety maakt RS Components het mogelijk om veiligheid in te bouwen tijdens de ontwikkeling van apparatuur

Het portfolio van engineering tools van DesignSpark breidt zich steeds verder uit: met de nieuwe gratis software kunnen partijen die machines bouwen en onderhouden de risico's beoordelen

Brussel, België, 12 December 2017:

RS Components (RS), het handelsmerk van Electrocomponents plc (LSE:ECM), de wereldwijde distributeur voor technici, ondersteund door Schmersal, een wereldwijde leider in industriële veiligheidsproducten, heeft vandaag de introductie van DesignSpark Safety aangekondigd. Dit is de nieuwste tool in het snel groeiende DesignSpark-portfolio van gratis software voor productontwerpers en -ontwikkelaars. DesignSpark Safety is wereldwijd beschikbaar en toegankelijk via DesignSpark.com, de website van de community. DesignSpark Safety is een nieuwe en intuïtieve tool voor risicobeoordeling, waarmee bedrijven de veiligheid kunnen waarborgen gedurende hun hele productontwerpproces voor de ontwikkeling van machines.

 
DesignSpark Safety is een embeddedsoftwareoplossing die wordt geleverd met bijbehorende ondersteunende materialen. De software geeft een risicoscore voor de productontwikkeling die ontwerpers voor ogen hebben. De tool kan helpen bij het verstrekken van documentatie voor CE-markering en om mogelijke gevaren te beperken. De tool helpt ook om te voldoen aan de wereldwijde veiligheidsnorm ISO 12100, waarin basisterminologie, basisprincipes en een methodologie voor het waarborgen van veiligheid in het ontwerpen van machines worden gespecificeerd. Daarom zijn vooral ontwikkelaars en integrators van industriële machines de beoogde gebruikers, zij zullen waarschijnlijk het meest van de tool profiteren. Maar ook industriële technici, die ervoor moeten zorgen dat de bestaande machines veiliger worden, kunnen voordeel hebben van deze tool.


DesignSpark Safety kan voor gebruikers ook tot aanzienlijke kostenbesparingen leiden omdat er geen gedetailleerde risicobeoordelingen hoeven te worden uitgevoerd door externe consultants. Hoewel in de industrie vaak spreadsheet-sjablonen worden gebruikt als een betaalbaar alternatief voor consultants, bieden ze niet altijd een goed detailniveau en zorgen ze niet voor de benodigde documentatie bij de afronding.


DesignSpark Safety is nu beschikbaar en gratis toegankelijk voor alle leden van de RS DesignSpark-community op www.designspark.com. Daarnaast zijn er ook artikelen, tools en veel andere hulpmiddelen voor productontwerp en -ontwikkeling beschikbaar.

Over RS

Over RS Components

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE: ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici.

RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, dé wereldwijde distributeur voor technici. RS is actief in 32 landen en distribueert 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 50.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 fabrikanten omvat onder meer elektronica, producten voor procesautomatisering, test- en meetapparatuur en elektrotechnische en mechanische componenten.

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,51 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2017 afliep.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-online.com.


Over RS Benelux

RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com.. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.