RS ondersteunt een innovatieve start-up om bionische-ledematentechnologie voor baby's en peuters beschikbaar te stellen

Brussel, België, 22 November 2017:

RS Components (RS), het handelsmerk van Electrocomponents plc (LSE:ECM), heeft ondersteuning geboden aan een innovatieve start-up, die als doel heeft functionele ledematen met hydraulische technologie beschikbaar te stellen voor kinderen over de hele wereld die dergelijke ledematen nodig hebben. Dit is begonnen toen de uitvinder zelf zoiets ontwikkelde voor zijn zoontje dat een ledemaat verloor.

 

RS heeft alle 3D-printfilament geleverd voor de ontwikkeling van prototypes van hydraulisch aangedreven ledematen, nadat Ben Ryan - ontevreden als hij was over de kunstledematen voor baby's en peuters - zijn onderwijscarrière opgaf om zich te wijden aan de ontwikkeling van een nieuwe arm voor zijn zoontje Sol, die helaas dat lichaamsdeel als baby verloor door letsel bij de geboorte. Ben wilde ervoor zorgen dat kinderen in vergelijkbare situaties toegang hebben tot de technologie en daarom richtte hij Ambionics op. Ambionics draait tot nu toe op crowdfunding, waarbij RS de betatest onder 20 gezinnen over de hele wereld ondersteunde en sponsorde.

 

De missie van Ben is vastgelegd in de video 'Portrait of an Inventor', die ontwikkeld is door RS. Alison Hutchings, Assistant Global Category Manager, 3D Print bij RS, legt uit: "Ik zag Bens ontroerende en hartverwarmende verhaal op Sky News, en ik vond dat er een manier was waarop RS hierbij betrokken kon zijn en kon helpen. Via LinkedIn namen wij contact op met Ben, en ontstond er een relatie. Wij voelden ons geïnspireerd door zijn missie en zijn gedurfde visie - vooral omdat hij iemand was zonder enige voorafgaande kennis van ontwerpen - en besloten Ambionics te steunen".

 

"Door het 3D-printfilament te leveren, kan Ben zich op de betatest richten zonder beperkt te worden door productkosten. Het project heeft al brede interesse gewekt, waardoor via crowdfunding al £23.000 binnen is van het benodigde totaal van £150.000. Het is een heel waardevol project en wij zijn er een trotse supporter van", voegde ze eraan toe.

 

Ben Ryan: "Ik ben heel blij met de vooruitgang die wij boeken in de ontwikkeling en het testen van ledematen van Ambionics. Dit is alleen maar mogelijk dankzij de trouwe supporters van het project – en een daarvan is RS. De opties voor baby's en peuters die ledematen hebben verloren zijn echt heel beperkt. Voor kinderen jonger dan drie of vier jaar is geen sensortechnologie beschikbaar en veel ledematen zien er niet mooi uit. Mijn doel is om door Ambionics kinderen overal te helpen protheses te krijgen en te blijven gebruiken totdat ze volwassen zijn. Om dit te bereiken is het essentieel dat er zo snel mogelijk ledematen worden aangeboden die veilig werken en geen kleine onderdelen of batterijen bevatten."

 

Deze ondersteuning van Ambionics versterkt de nieuwe positie van RS als merk 'for the inspired' en toont dat het bedrijf de prestaties van klanten en leveranciers erg waardeert. Het laat zien dat RS als doel heeft om innovatie te ondersteunen, de mogelijkheden van de toekomst te promoten en te helpen om ideeën werkelijkheid te laten worden.

A propos de RS Component


RS Components et Allied Electronics sont les marques commerciales d’Electrocomponents plc, distributeur mondial de produits pour tous les ingénieurs. Avec une présence dans 32 pays, nous proposons environ 500 000 produits par l’intermédiaire d’internet et de catalogues à plus d’un million de clients, avec l’expédition de plus de 44.000 colis par jour. Nos produits, provenant de 2.500 principaux fournisseurs, comprennent semiconducteurs, interconnexion, composants passifs et électro-mécaniques, automatique et commande, électrique, test et mesure, outils et consommables.

Electrocomponents est cotée à la bourse de Londres, the London Stock Exchange, et a réalisé un chiffre d’affaire de £1,51 milliards pour son exercice achevé le 31 mars 2017.

RS benelux a été créé en 1998. Pour plus d'informations visitez notre site befr.rs-online.com


Pour des informations supplémentaires, rendez-vous sur le site web www.rs-components.com.