RS Components viert Pi-dag met een Raspberry Pi-loterij

De winnaar van de loterij ontvangt een selfie-fotolijst die werkt op de Raspberry Pi

Brussel, België, 14 Maart 2017:

RS Components (RS), het handelsmerk van Electrocomponents plc (LSE: ECM), de wereldwijde distributeur voor technici, viert Pi-dag door een loterij te houden op de website van de DesignSpark-community van het bedrijf. Deelnemers aan de loterij kunnen een  selfie-fotolijst winnen die werkt op de Raspberry Pi, gesigneerd door Eben Upton, medeoprichter van de Raspberry Pi Foundation.  

 

De loterij vindt plaats in het kader van het recente vijfjarig jubileum van de Raspberry Pi, en de aankondiging ervan valt samen met Pi-dag, die door studenten en liefhebbers van wiskunde elk jaar op 14 maart wordt gevierd. Deze datum lijkt in Amerikaanse notering op 3,14, de wiskundige constante pi (de Griekse letter π) afgerond op twee decimalen. De eerste grootschalige officiële viering van Pi-dag was in 1988 bij het San Francisco Exploratorium.

 

De Raspberry Pi is geïntroduceerd op 29 februari 2012 door de Raspberry Pi Foundation. De naam "Raspberry" (letterlijk: framboos) is gebaseerd op het feit dat een aantal van de eerste microcomputers voor particulieren genoemd waren naar fruit, zoals Apple en Apricot (letterlijk: abrikoos). "Pi" is afgeleid van de programmeertaal Python, waarvan het board gebruikmaakt.

 

De Raspberry Pi was oorspronkelijk bedoeld voor het bevorderen van en lesgeven in computerkennis in het basis- en middelbaar onderwijs in het Verenigd Koninkrijk. Door zijn lage kosten en gebruiksvriendelijkheid sloeg hij niet alleen meteen aan bij de doelgroep, studenten en leerlingen, maar ook bij makers en hobbyisten. De Pi is momenteel leverbaar in zijn derde uitvoering. De Foundation heeft wereldwijd meer dan 11 miljoen Raspberry Pi's verkocht, waarmee deze de bestverkochte Britse computer allertijden is.

 

Het nieuwste model is de Raspberry Pi 3 Compute Module, gericht op professionele ontwikkelaars van embedded-systemen. De Raspberry Pi 3 Compute Module wordt tot 2023 ondersteund.

 

Iedereen kan via de DesignSpark-website deelnemen aan de loterij: //www.rs-online.com/designspark/win-a-raspberry-pi-selfie-cam-signed-by-eben-upton

 

Inschrijving is mogelijk van 14 maart (10:00) tot 21 maart (18:00).

Over RS

Over RS Components

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici.

RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, dé wereldwijde distributeur voor technici. RS is actief in 32 landen en distribueert 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 fabrikanten omvat onder meer elektronica, producten voor procesautomatisering, test- en meetapparatuur en elektrotechnische en mechanische componenten.

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,29 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2016 afliep.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website //www.rs-online.com


Over RS Benelux

RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com.. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.