RS Components maakt het leven eenvoudiger voor ontwerptechnici met een nieuwe oplossing voor PCB-componentmodellen

PCB Part Library is nu beschikbaar bij RS en maakt het raadplegen en beheren van schematische symbolen van PCB-componenten mogelijk

Brussel, België, 22 Februari 2017:

RS Components (RS), het handelsmerk van Electrocomponents plc (LSE: ECM), de wereldwijde distributeur voor technici, heeft vandaag bekend gemaakt dat de samenwerking wordt verlengd met SamacSys, 's werelds grootste leverancier van hoogwaardige overzichten van schematische symbolen en benodigde ruimte voor PCB-componenten. RS biedt nu rechtstreekse toegang tot deze symbolen via de nieuwe PCB Part Library-service.

 

Uit onderzoek is gebleken dat een elektronica-ontwerper tot wel 50% van zijn/haar tijd besteedt aan het raadplegen en beheren van gegevens over componentmodellen die worden gebruikt in ontwerpsoftware. PCB Part Library biedt rechtstreekse toegang tot hoogwaardige componentmodellen, waardoor elektrotechnici en PCB-ontwerpers worden verlost van de tijdrovende en foutgevoelige taak van het handmatig beheren van hun onderdelenbibliotheken.

 

De schematische symbolen die vermeld staan in PCB Part Library kunnen worden gebruikt in iedere toonaangevende PCB-ontwerpsoftware, zoals de gratis software DesignSpark-PCB van RS. De onderdelenmodellen kunnen rechtstreeks worden gedownload van de website van RS, onder de kop "Technische informatie". Na selectie zijn de PCB-schema's en ruimte-informatie onmiddellijk beschikbaar voor gebruik in de gewenste bestandsindeling voor de specifieke ontwerptool.

 

"Deze onderdelenbibliotheken kunnen aanzienlijke besparingen opleveren voor elke maker en elk bedrijf dat elektronische producten ontwikkelt", stelt Cameron Ward, Senior Vice President van innovatie bij RS. "Deze hoogwaardige overzichten van schematische symbolen en benodigde ruimte voor componenten kunnen bij gebruik in een toonaangevende PCB-ontwerptool leiden tot een foutloos ontwerpproces voor technici, waardoor ze de tijd en het geld besparen voor het aanleggen van hun eigen onderdelenbibliotheken."

 

"De DesignSpark-community vormt een belangrijk en snelgroeiend initiatief voor elektronicaontwerpers, dat hen in staat stelt snel prototypes te maken en snel producten op de markt te brengen", aldus Alex MacDougall, Managing Director bij SamacSys. "Deze nieuwe onderdelenbibliotheek stelt de gratis onderdelenmodellen van SamacSys beschikbaar voor een nog breder publiek."

 

Kijk voor meer gebruikersinformatie of om gratis aan de slag te gaan op DesignSpark.

Over RS

Over RS Components

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici.

RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, dé wereldwijde distributeur voor technici. RS is actief in 32 landen en distribueert 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 fabrikanten omvat onder meer elektronica, producten voor procesautomatisering, test- en meetapparatuur en elektrotechnische en mechanische componenten.

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,29 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2016 afliep.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website //www.rs-online.com


Over RS Benelux

RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com.. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.