De Flir DM284, een digitale multimeter en warmtebeeldcamera in één biedt nieuwe mogelijkheden voor onderhoudstoepassingen

Robuust portable instrument met ingebouwde IGM-technologie (Infrarood Geleide Meting) voor het veilig op afstand opsporen van elektrotechnische problemen.

Brussel, België, 2 Februari 2017:

RS Components (RS), het handelsmerk van Electrocomponents plc (LSE: ECM), de wereldwijde distributeur voor technici, heeft de beschikbaarheid bekend gemaakt van de DM284-multimeter met warmtebeeldcamera van FLIR, een toonaangevende specialist op het gebied van warmtebeeldcamera's en beeldsensoren. De DM284 is een professionele digitale alles-in-één-True-RMS-multimeter en warmtebeeldcamera, speciaal voor onderhoudsmonteurs, paneelbouwers en elektriciens.

 

De alles-in-één DM284 combineert een uiterst nauwkeurige digitale multimeter met de mogelijkheid van True-RMS-metingen en een ingebouwde FLIR 160x120-warmtebeeldcamera. Het gebruik van dit instrument kan het identificeren van problemen aanzienlijk versnellen.

 

Een belangrijke innovatie in deze klasse is de integratie van IGM-technologie (Infrarood Geleide Meting) die door FLIR is geïntroduceerd voor zijn assortiment test- en meetapparatuur. De integratie van IGM brengt de technologie van warmtebeelcamera's naar test- en meetinstrumenten zodat grootheden kunnen worden gemeten, zoals temperatuur in combinatie met spanning en stroomsterkte. Dit betekent dat de DM284 tijd kan besparen en de veiligheid van de gebruiker kan vergroten doordat potentiële problemen vooraf en vanaf een veilige afstand kunnen worden opgespoord.

 

De DM284 heeft een speciaal ontworpen eenvoudig afleesbaar scherm met grote cijfers, een eenvoudige en intuïtieve gebruikersinterface en diverse thermische kleurschema's. Daarnaast helpen de ingebouwde werklampen en laserrichter van het instrument de gebruiker om bij weinig licht de locatie van het probleem op te sporen met de warmtebeeldfunctie.

De DM284 heeft in totaal 18 meetfuncties, waaronder True-RMS, VFD-modus voor motoren en regelaars voor aandrijvingen, metingen met lage impedantie (LoZ) en contactloze spanningsdetectie (NCV). Het apparaat wordt geleverd met hoogwaardige meetsnoeren en een thermokoppel type K. Dit veelzijdige en robuuste handinstrument heeft een valtest ondergaan en is conform zijn IP-klasse waterdicht. Daarnaast kan het worden gebruikt met de optionele flexibele klem.

Over RS

Over RS Components

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici.

RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, dé wereldwijde distributeur voor technici. RS is actief in 32 landen en distribueert 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 fabrikanten omvat onder meer elektronica, producten voor procesautomatisering, test- en meetapparatuur en elektrotechnische en mechanische componenten.

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,29 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2016 afliep.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website //www.rs-online.com


Over RS Benelux

RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com.. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.