Betaalbare igus®-robotkits bij RS Components maken systeemontwerpen eenvoudiger

Nu kan elke technicus of toepassing profiteren van het eenvoudig en rendabel maken van robots – met maximaal vier assen en vier bewegingsrichtingen

Brussel, België, 10 Januari 2017:

RS Components (RS), het handelsmerk van Electrocomponents plc (LSE: ECM), de wereldwijde distributeur voor technici, heeft twee nieuwe roboticapakketten geïntroduceerd. Deze pakketten omvatten alle componenten die nodig zijn voor het bouwen van een robotarm met vier assen, en maakt roboticaoplossingen en hun efficiëntie en betrouwbaarheid toegankelijk voor een veel breder publiek. Gebruikers profiteren niet alleen van de functionele mogelijkheden van een roboticaoplossing, maar de pakketten bieden ook een aanzienlijke kostenbesparing ten opzichte van de aankoop van de afzonderlijke onderdelen.

 

Elk van de twee kits omvat de onderdelen die nodig zijn voor het bouwen van een  igus Robolink D- robotarm – de ene met een draagvermogen van 1 kg en de andere met een draagvermogen van 4 kg en een groter bereik. Beide kunnen gebruikmaken van maximaal vier assen en maximaal vier bewegingsrichtingen, en zijn ideaal voor gebruik in toepassingen waaronder onderzoeksafdelingen, educatieve instellingen, laboratoria en kleine/middelgrote industriële fabrieken, oftewel: overal waar een betrouwbare, nauwkeurige, betaalbare en flexibele robotarm als werkbankondersteuning vereist is.

 

Naast de onderdelen die nodig zijn voor het bouwen van de robotarm, heeft RS ook gezorgd voor educatieve video's en instructies, door een groot deel van de DesignSpark-website hieraan te wijden. Gebruikers worden hierdoor geholpen bij het koppelen van de robot aan controllers en programmeeroplossingen, waardoor elke gebruiker de vrijheid heeft om de programmeertaal en bedieningshardware te kiezen die het beste aansluit op zijn of haar specifieke wensen, of om deze eenvoudig te integreren in een bestaande bedieningsinfrastructuur voor fabrieksautomatisering.

 

De DesignSpark-website bevat een aantal tutorials, waaronder video's gemaakt door Massimo Temporelli, directeur en oprichter van The Fablab in Milaan. De tutorials*, die allemaal naar elkaar verwijzen, afhankelijk van de stap in het bouwproces waar de gebruiker zich bevindt, bevatten alle instructies die nodig zijn om een werkende robot te bouwen.

 

Met de introductie van deze nieuwe Robolink D-kits van RS en igus worden het ontwerp en de specificatie van robotsystemen aanzienlijk minder mysterieus en veel toegankelijker. Door deze nieuwe aanpak kunnen gebruikers erop vertrouwen dat zij een roboticaoplossing kunnen bouwen die voorzien in hun specifieke wensen, in plaats van een veel duurdere robot aan te schaffen en deze te gebruiken voor werkzaamheden die ver onder de potentie ervan. De opensource-bedieningsoplossing maakt de integratie ook een stuk eenvoudiger en maakt het mogelijk om de robot eenvoudig te verbinden met de steeds toenemende groeiende gekoppelde systemen van bedrijven en slimme fabrieken. In dit geval staat compact en betaalbaar niet gelijk aan lagere prestaties: deze robots kunnen eenvoudig de concurrentie aan met duurdere robots in hun klasse.

*

Tutorial 1 – //www.rs-online.com/designspark/how-to-build-industrial-open-source-motion-control-for-a-robotic-arm-part-1

Tutorial 2 – //www.rs-online.com/designspark/how-to-build-industrial-open-source-motion-control-for-a-robotic-arm-part-2

Tutorial 3 – //www.rs-online.com/designspark/how-to-apply-to-the-igus-robolink-d-an-industrial-open-source-motion-control

Tutorial 4 – //www.rs-online.com/designspark/factory-test-for-the-igus-robolinkd-with-open-source-motion-control

Kits - /web/c/robots-robot-parts/robot-construction-kits/robot-arm-construction-kits/

DesignSpark - /web/generalDisplay.html?id=automation/igus_bench_robot

Over RS

Over RS Components

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici.

RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, dé wereldwijde distributeur voor technici. RS is actief in 32 landen en distribueert 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 fabrikanten omvat onder meer elektronica, producten voor procesautomatisering, test- en meetapparatuur en elektrotechnische en mechanische componenten.

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,29 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2016 afliep.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website //www.rs-online.com


Over RS Benelux

RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com.. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.