RS Components introduceert hoogwaardig computerboard LattePanda op Windows-basis, gericht op professionele ontwikkelaars

Single-board Windows 10-computer van DF Robot

Brussel, België, 17 November 2016:

RS Components (RS), het handelsmerk van Electrocomponents plc (LSE: ECM), de wereldwijde distributeur voor technici, introduceert een nieuwe toevoeging aan zijn uitgebreide assortiment developmentboards met de nieuwe LattePanda van DF Robot. De LattePanda is een scherp geprijsde single-board Windows 10-computer, ideaal is voor uiteenlopende gebruikers, waaronder Windows- en IoT­ontwikkelaars, hardwareliefhebbers en robotica-ontwerpers.

 

De introductie volgt op het onlangs ondertekenen van een wereldwijde distributieovereenkomst tussen RS en DF Robot, waardoor RS een aantal producten van DF Robot zal distribueren. De producten van DF Robot stellen RS niet alleen in staat om beter in te spelen op de vraag van ontwikkelaars, maar vanwege de hoge specificaties van producten zoals de LattePanda ook om producten aan te bieden die ideaal zijn voor de professionele markt.

 

De LattePanda wordt geleverd met een volledige versie van Windows 10 voorgeïnstalleerd en omvat krachtige hulpmiddelen zoals Visual Studio, NodeJS en Java. Door de bestaande API's kunnen ontwikkelaars eenvoudigweg met C#, Javascript, Ruby en andere programmeertalen hun eigen software en hardware maken op de LattePanda, net zoals ze dat normaliter zouden doen op een pc of grote laptop. Het board is ook compatibel met alle randapparatuur die werkt op een pc, zoals printers, joysticks en camera's.

 

De snelheid en kracht van de LattePanda komt voort uit zijn Intel quad-core-processor van 1,8 GHz en zijn opties van een uitgebreid geheugen, met maximaal 4 GB RAM en 64 GB onboard-flashgeheugen. Het board heeft uitstekende verbindingsmogelijkheden dankzij de geïntegreerde WiFi-, Bluetooth 4.0-, HDMI-, USB 2.0- en USB 3.0-interfaces. Daarnaast omvat het board een geïntegreerde Arduino-compatible co-processor, waardoor het eenvoudig kan worden gebruikt voor toepassingen die een Arduino-board gebruiken. Het pakket stelt gebruikers in staat om binnen enkele minuten een prototype te bouwen, ideeën te testen, code te optimaliseren en een product te ontwikkelen. Naast de LattePanda zal RS binnenkort een selectie accessoires introduceren voor zowel de Arduino als de Raspberry Pi.

 

"RS streeft ernaar een groter aantal ontwikkelaars te bereiken en hen te helpen bij het volledig ontplooien van hun talent en potentieel", aldus Jon Boxall, Head of Semiconductors bij RS Components. "Om dit doel te realiseren, werkt RS samen met zeer innovatieve bedrijven zoals DF Robot, die enerverende producten levert voor ontwikkelaars. LattePanda, een krachtige single-board Windows-computer is slechts een van de vele voorbeelden hiervan." 

Over RS

Over RS Components

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici.

RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, dé wereldwijde distributeur voor technici. RS is actief in 32 landen en distribueert 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 fabrikanten omvat onder meer elektronica, producten voor procesautomatisering, test- en meetapparatuur en elektrotechnische en mechanische componenten.

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,29 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2016 afliep.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website //www.rs-online.com


Over RS Benelux

RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com.. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.