Obsolescence Manager van RS Components ondersteunt technici met de risico-evaluatie met betrekking tot de productlevenscyclus

Innovatief hulpmiddel dat nu beschikbaar is op de website van RS, geeft technici en kopers cruciale mogelijkheden voor productmanagement en risisco-analyse voor het bestellen van
onderdelen en componenten die worden uitgefaseerd

Brussel, België, 16 November 2016:

RS Components (RS), het handelsmerk van Electrocomponents plc (LSE: ECM), de wereldwijde distributeur voor technici, heeft de Obsolescence Manager geïntroduceerd, een nieuw online hulpmiddel dat OEM's en productontwikkelaars kan helpen bij het beheren van het probleem van veroudering en het plannen van de meldingen voor uitfasering van onderdelen die binnenkort niet meer worden geproduceerd, en ondersteund door verkopers van componenten.

 

Elk jaar bereiken duizenden verschillende onderdelen en componenten het einde van hun levenscyclus en worden ze uitgefaseerd. Meldingen van het einde van een levenscyclus kunnen leiden tot aanzienlijke kosten, aangezien producten vaak opnieuw moeten worden ontworpen of aangepast. Dit kan tevens leiden tot aanzienlijke productievertragingen en extra kosten voor voorraadinkopen en verzending. Alle elektronische en automatiseringscomponenten raken ooit verouderd, maar hoe snel dit gebeurt, kan per product enorm verschillen. Hoewel veel bedrijven zich voorbereiden op deze situatie (bijvoorbeeld door hun ontwerpen flexibel te ontwerpen, waardoor de verandering van beschikbare componenten kan worden opgevangen), is er ook een groot aantal bedrijven die in de problemen kunnen komen als gevolg van uitfasering. De zoektocht naar een goed vervangingsonderdeel kan ook zeer tijdrovend zijn. In de meeste gevallen moet een vervangingsonderdeel minstens zo goed zijn als het origineel, wat betreft specificaties zoals formaat, fysieke uitgangen, energieverbruik en warmteafvoer.

 

Om het hoofd te bieden aan de uitdagingen die het uitfaseren van componenten met zich meebrengt, heeft RS Obsolescence Manager ontwikkelt. Dit is een geheel gratis hulpmiddel voor de risico-evaluatie met betrekking tot de componentlevenscyclus, speciaal ontworpen om technici en kopers in staat te stellen om de risico's van uitfasering proactief te bewaken en beheren. In eerste instantie stelt het hulpmiddel technici in staat nieuwe elektronica-ontwerpen te maken. In de toekomst wordt het mogelijk verder uitgebreid met nieuwe paneelontwerpen en bestaande productielijnmachines voor de industriële sector.

 

Klanten die gebruikmaken van dit zeer effectieve hulpmiddel voor levenscyclusbeheer ondervinden hiervan een groot aantal voordelen, zoals het snel kunnen opstellen van een onderdelenlijst op basis van een lijst van de beschikbare onderdelen van RS en daardoor het risico van uitfasering wegnemen. Daarnaast kunnen klanten vooraf zien welke componenten wellicht problemen met zich meebrengen door hun veroudering te vergelijken met de voorspelde tijdsplanning voor hun project, en kunnen gebruikers oplossingen vinden voor lastig vindbare onderdelen. Over het algemeen kan dit hulpmiddel de product- en productiekosten verlagen en de time-to-market verkorten door efficiëntere ontwerpen.

 

Het hulpmiddel heeft een groot aantal functies, waaronder de status van de productlevenscyclus. Zo kunt u bijvoorbeeld snel zien of componenten "Actief", "Niet aanbevolen voor nieuwe ontwerpen" (NRFND: Not Recommended for New Designs), "Laatste koopmogelijkheid" (LTB: Last Time to Buy) of "Verouderd" zijn, plus het geschatte aantal "Jaren tot einde van levenscyclus (YTEOl: Years to End of Life). Ook vermeldt het hulpmiddel welke onderdelen alternatieven vormen wat betreft vorm, pasvorm functie, en of de betreffende onderdelen één-op-één vervangingen zijn of soortgelijke onderdelen.

 

De componentendatabase van het hulpmiddel bestaat uit maar liefst 400.000 producten uit het assortiment van RS, waaronder halfgeleiders, passieve componenten, connectoren, relais, voedingen en schakelaar. Medio 2017 worden er naar verwachting nog 160.000 producten toegevoegd. De dataset geeft daarnaast drie miljoen directe alternatieven en 70 miljoen functionele alternatieven en soortgelijke producten. De database wordt maandelijks bijgewerkt en de wijzigingen worden aangegeven in het systeem.

 

"Productveroudering is een groot risico-aspect voor fabrikanten van zowel nieuwe als bestaande ontwerpen, en moet worden beheerd. Dit geldt met name gezien de huidige ontwikkelingen in de halfgeleidermarkt, met een groot aantal fusies en overnames, die het risico van uitfasering van een groot aantal productreeksen met zich meebrengen", aldus Lindsley Ruth, Group Chief Executive bij Electrocomponents. "Obsolescence Manager is een belangrijk hulpmiddel van RS dat ontwerptechnici en inkopers meer controle geeft en klanten helpt de ontwikkelingsrisico's te beperken bij het op de markt brengen van hun elektronische producten en systemen."

 

Obsolescence Manager is nu beschikbaar op de DesignSpark-website, die u vindt op www.rs-online.com/designspark/home.

Over RS

Over RS Components

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici.

RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, dé wereldwijde distributeur voor technici. RS is actief in 32 landen en distribueert 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 fabrikanten omvat onder meer elektronica, producten voor procesautomatisering, test- en meetapparatuur en elektrotechnische en mechanische componenten.

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,29 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2016 afliep.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website //www.rs-online.com


Over RS Benelux

RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com.. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.